×
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Köşe Yazıları
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • 3. Sayfa
  • Konya
  • Spor
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Yaşam
  • Dünya
  • Kültür-sanat
☰
  • Ana Sayfa
  • Konya

Adadaki hasadı tamamlayan biçerdöver Beyşehir Gölü'nde "yüzdürülerek" karşı kıyıya geçirildi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, tarımsal faaliyetlerin yapıldığı Çeçen Adası'nda hasat mesaisini tamamlayan biçerdöver göl sularında yüzdürülerek karşı kıyıya taşındı.

27 Ağustos 2021 Cuma 14:38
117

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, tarımsal faaliyetlerin yapıldığı Çeçen Adası'nda hasat mesaisini tamamlayan biçerdöver göl sularında yüzdürülerek karşı kıyıya taşındı.

217

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ndeki irili ufaklı 33 adadan 3'ünde tarımsal faaliyet yürütülüyor.

317

Çeçen Adası'na duba üzerinde yüzdürerek geçirilen biçerdöverle arpa hasadı yapıldı. Adadaki hasat mesaisini tamamlayan biçerdöverin dönüş yolculuğunda karşı kıyıya duba üzerinde taşındığı ilginç anlar havadan görüntülendi.

417

Çeçen Adası'ndan duba üzerinde taşınan biçerdöver, göldeki yolculuğunun ardından karşı taraftaki 3 kilometre mesafeli Gölkaşı Mahallesi sahiline nakledildi.

517

Gölkaşı Sahili'nde dubalardan indirilen biçerdöver, Çiftlik Mahallesi'ne götürüldü.

617

Çiftlik Mahallesi'nde yaşayan biçerdöverin sahibi çiftçi Mehmet Erdoğan, "Her yıl bu biçerdöverimizi adaya naklederek, ektiğimiz ürünleri biçiyoruz. 10-12 yıldır biçerdöverimizi bu mevsimde göl üzerinde yüzdürüyoruz. Hasadın sona ermesinin ardından biçerdöver, traktör ve diğer ekipmanlarımızı gölde duba üzerinde taşıyarak kışın yağmurda karda kalmasın diye evimize götürüyoruz." dedi.

717

Biçerdöveri yüzerken görenlerin şaşırdığını dile getiren Erdoğan, "Biçerdöveri dubanın üstünde yüzdürmek bir cesaret gerektiriyor. Uzun yıllar önce kendimize ait biçerdöverlerimiz yoktu ve sahiplerinden kiralayarak onları adaya çıkarıyorduk. Ancak, sahipleri bizden biçerdöverin göle düşme riskine karşı senet alıyordu. Ama, şu anda biçerdöverlerimiz kendimizin olunca böyle bir sorun yaşamıyoruz. Bu iş için kullandığımız dubanın 11-12 tona yakın su üzerinde kaldırma kapasitesi var. Biçerdöverin ağırlığı da 7 ton olduğundan rahatça geçirebiliyoruz." diye konuştu.

817
917
1017
1117
1217
1317
1417
1517
1617
1717
İlk yorum yazan siz olun

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Daha fazla haber:
© 2019

Haber Dairesi


‧ Ana Sayfa ‧ İletişim