AK Parti Konya Emirgazi İlçe Başkanı Uğur Çanakçı, 8 yıldır sürdürdüğü ilçe başkanlığı görevinden sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Çanakçı, yaptığı açıklamada, görev süresi boyunca Emirgazi’nin kalkınması, hizmetlerin artması ve vatandaşların refahı için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirtti.
AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milletin refahı, birliği ve huzuru için önemli sorumluluklar üstlendiğini vurgulayan Çanakçı, adalet, özgürlük, demokrasi ve milli birlik ruhu hedefleri doğrultusunda görev yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti.
Sekiz yıllık görev süresi boyunca teşkilat mensuplarıyla birlikte fedakârlık, emanet bilinci ve özveriyle çalıştıklarını belirten Çanakçı, sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kaldığını dile getirerek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlara, milletvekillerine, Konya İl Teşkilatı’na, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve Emirgazi halkına teşekkür etti.
Çanakçı, bundan sonraki süreçte de AK Parti davasının bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğini belirterek, tüm teşkilat mensuplarına ve ilçe halkına saygılarını sundu.
Öte yandan AK Parti Konya teşkilatında peş peşe gelen istifalar dikkat çekti. Önceki gün de AK Parti Güneysınır İlçe Başkanı Mehmet Karaman ve yönetiminin görevlerinden istifa ettiği açıklanmıştı.