Akşehir’de onur günü etkinlikleri ünlü sanatçının konseriyle final yaptı

Millî Mücadele Dönemi’nde Batı Cephesi Karargâhı göreviyle önemli bir rol üstlenen Akşehir'de her yıl düzenlenen onur günü etkinlikleri Kıraç konseriyle sona erdi.

"Akşehir Onur Günü" etkinliğine Akşehir Belediye Başkanı Nuri Köksal, Timsal Karabekir ( Kazım Karabekir Paşa’nın Kızı), Fevzi Çakmak ( Fevzi Çakmak Paşa’nın Torunu), Dr. Fatmanur Çakmak (Fevzi Çakmak Paşa’nın Torunu), İzzeddin Çalışlar ( İzzettin Çalışlar Paşa’nın torunu), Dr. Can Pamir (Salih Omurtak Paşa’nın Torunu), Burak Bıyıktay (Ömer Halis Bıyıktay Paşa’nın Torunu) , Ankara Üniversitesi – İnönü Vakfı Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, Dr. Selim Erdoğan (Tarihçi), Belediye Başkan Yardımcıları Taner Ercan, Cevat Nuri Bozoğlu, Hüseyin Kısa, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, davetliler ve çok sayıda Akşehirli vatandaş katıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Nuri Köksal konser öncesinde davetlilere yaptığı konuşmada; “Mavi gözleri çakmak çakmaktı bıraksalar ince uzun bacakları üzerinde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe’den Afyon Ovası’na atlayacaktı. Kağnılar gidiyordu Akşehir üstünden Afyon’a doğru, Kıymetli hemşerilerim; bundan 102 yıl önce Kuvayı Milliye ye 9 ay 10 gün boyunca garp cephesi karargâh ’lığı yapmış olan şanlı Akşehir’in Bugün ordularımızı kati zaferi için Afyon’a uğurladığımız o kutlu günün 102. yılını yaşıyoruz. Allah’tan niyaz ediyorum ki, bu güzel topraklar yüzyıllar boyu kıyamete kadar Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanmış olduğumuz bu şanlı madalyayı her daim göğsünde şanla, şerefle taşısın. Bugünde söyledim Mustafa Kemal Atatürk’e cumhuriyet tek kelimeyle neden büyüktür biliyor musunuz? Bu insanların dedelerine, babalarına, istiklal harbinden sonra saltanat ve halifelik devam etsin siz devam edin dediklerinde hayır egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dedikleri içindir.” diye konuştu.

Daha sonra Anadolu Rock’ın sevilen ismi Kıraç sahne aldı.

24 Ağustos Akşehir Onur Günü etkinlikleri kapsamında Kıraç konseriyle etkinlikler sona erdi.

Performansıyla Akşehir halkına unutulmaz bir gece yaşatan Kıraç, Akşehir’de olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek daha nice etkinliklerde Akşehirlilerle bir arada olmak istediğinin altını çizdi. Yaklaşık 2 saat süren konser boyunca Akşehirliler Kıraç'ın şarkılarıyla doyasıya eğlendi.

Onur Günü etkinlikleri havai fişek gösterisi ile son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri