Akü hırsızları Konya’nın bir mahallesine dadandı: 1 ayda onlarca akü çalındı

Konya’nın İsmil Mahallesinde vatandaşların başı akü hırsızlarıyla dertte. Son bir ayda onlarca aracın aküsü kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi halkının başı, son günlerde akü hırsızlarıyla dertte.

ONLARCA AKÜ ÇALINDI

Mahallede neredeyse her gün bir aracın aküsü ya da teknik donanımına ait bir parçası çalınıyor. Son bir ayda, farklı bölgelerdeki araçlara ait onlarca akü, hırsızlar tarafından çalındı.

Sabah uyandıklarında kamyon, kamyonet ya da traktörlere ait akülerin çalındığını gören İsmil Mahallesi sakinleri, yetkililerden bölgede gerekli önlemleri almalarını istiyor.

“AKÜLERİ TAKIYORUM, HABERİN OLSUN ORTAĞIM”

Başlarına gelenleri fotoğraflayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan araç sahipleri, hırsızlara mesaj veriyor, kimi de çalınan malzemenin geri getirilmesi için çağrıda bulunuyor. O paylaşımlardan birinde, aküsü çalınan bir vatandaş, hırsıza, “Aküleri takıyorum haberin olsun ortağım.” diye sesleniyor.

"ZATEN ZOR DURUMDAYIZ"

Bölge halkının geçimini tarım ve hayvancılıktan kazandığını, koronavirüs salgını ve kuraklık nedeniyle zaten zor bir dönemden geçtiklerini belirten İsmil Mahallesi sakinleri, bütün bunların üstüne bir de hırsızlar tarafından mağdur edildiklerini, akülerin yanı sıra tarlalarındaki sulama borusu ve elektrik kablolarının da çalındığı ifade etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri