Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya Stadyum – Şehir Hastanesi Tramvay Hattı 2. Etap temel atma töreninde yaptığı açıklamada, uzun süredir merakla beklenen Alacabel Tüneli için sevindiren gelişmeyi paylaştı.
Bakan Uraloğlu, "Bugün protokol üyelerimizle birlikte Alacabel Tüneli’ni yerinde incelemek istedik. Ancak sizi bekletmemek adına Karayolları Genel Müdürümüz ve milletvekillerimiz incelemeleri gerçekleştirdi. Son durum bilgisini kürsüye çıkmadan önce aldım. Alacabel Tüneli, inşallah 2025 yılı bitmeden tamamlanmış olacak. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
ZORLU KIŞ YOLCULUĞU TARİH OLACAK
Konya ile Antalya’yı birbirine bağlayan karayolu güzergâhında yer alan Alacabel Geçidi, kış aylarında etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle sürücülere zor anlar yaşatıyor. 7.300 metre uzunluğundaki çift tüplü Alacabel Tüneli, bu zorluğu ortadan kaldırarak yılın 12 ayında kesintisiz, güvenli ve konforlu ulaşım imkânı sunacak.
Tünel, sadece Konya ile Antalya arasındaki ulaşımı değil, aynı zamanda Ankara-Antalya hattı üzerindeki kuzey-güney trafik yükünü de büyük ölçüde rahatlatacak.