Anadolu zarafeti Konya’dan New York’a taşındı

MEVKA projesi kapsamında Konya Mobilyacılar Odası’nın hazırladığı Gelin Aynası, ABD’nin New York kentinde açılan “Anadoludakiler: Kapıların Ardındaki Hazineler” sergisinde zarafeti ve özgün tasarımıyla ziyaretçilerin ilgisini topladı.

ABD’nin New York kentinde açılan “Anadoludakiler: Kapıların Ardındaki Hazineler” sergisi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen geleneksel el sanatlarını dünya sahnesine taşıdı.

Türkevi’nde düzenlenen sergi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Sanayi ile Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda açıldı.

Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da katıldı.

Serginin en çok ilgi gören eserlerinden biri, MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) projesi kapsamında Konya Mobilyacılar Odası tarafından hazırlanan Gelin Aynası oldu. Estetik zarafeti, ince işçiliği ve özgün tasarımıyla öne çıkan eser, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı ve sergi alanında en çok fotoğraflanan eserlerden biri haline geldi.

Ziyaretçiler, Tokat Baskı, Adana Sarı Pamuk, Denizli Buldan Kumaşı ve Van Kilimi gibi Anadolu’nun kültürel zenginliklerini de yakından inceleme fırsatı buldu. Sergi, geleneksel el sanatlarının çağdaş tasarımlarla yeniden yorumlanmasına katkı sağlarken, Türkiye’nin kültürel mirasını uluslararası platformda tanıtmayı amaçlıyor.

MEVKA projesiyle sergide yer alan Konya Mobilyacılar Odası’nın Gelin Aynası ise Anadolu’nun estetik değerlerini dünyaya taşıyan en güçlü örneklerden biri olarak öne çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri