Konya'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttükleri kentsel dönüşüm ve yenileme proje alanlarında incelemelerde bulundu. Eski Stadyum alanındaki Millet Bahçesi ve Alaeddin Tepesi etrafındaki cephe yenileme çalışmalarında gelinen son durum hakkında bilgi alan Bakan Kurum, daha sonra Yeni Konya Sanayi Sitesi inşaat alanına geçti.
Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, milletvekilleri ve belediye başkanlarının eşlik ettiği Bakan Kurum, burada kentin projeleri hakkında flaş açıklamalarda bulundu.
Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları:
Ülkemizin farklı şehirlerinde yaşanan doğal afetler nedeniyle yerinde yürüttüğümüz çalışmalar dolayısıyla bir süredir şehrimiz Konya'ya gelemiyorduk. Bugün yeniden memleketimize yapmış olduğumuz yatırımları yerinde incelemek için gelmenin mutluluğunu yaşıyorum.
Eski Stadyum alanında yürütülen Millet Bahçesi çalışmasını yerinde inceledik. 108 bin metrekarelik alanda, içerisinde 14 bin 400 kişilik Selahaddin camimimizin olduğu, spor alanları, koşu yapılacak tartan pistleri ve Selçuklu-Osmanlı geleneğini yansıtacak yapılarıyla Millet Bahçesi Projesi örnek olacak.
YENİ KONYA SANAYİ SİTESİ İNŞAATI
Karatay ve Eski Sanayi Sitelerinin taşınacağı Yeni Konya Sanayi Sitesi'ndeki inşat çalışmaları da hızla devam ediyor. Burası 2 bin 690 bağımsız bölümden oluşan Konya'nın en büyük sanayi ve kentsel dönüşüm projesidir. Yaklaşık 1,5 milyar liraya varan bir projedir.
Bugün Türkiye'nin hemen hemen her yerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük projelere imza attık. Şehrin içindeki sanayi sitelerini dışarıya taşıyoruz. Yeni sanayi alanlarıyla büyük Türkiye projesini hayata geçiriyoruz. Artık iklim dostu yeni sanayi siteleri yapmak zorundayız. Konya'da da bir ilki gerçekleştireceğiz. Burası sıfır atık sanayi sitesi olacak. Ortak aydınlatmasını güneş enerjisinden aldığı, yağmur suyunun toplanarak sulamada kullanıldığı önemli bir proje gerçekleştireceğiz. Sıfır atık Konya Sanayi Sitesini inşa edeceğiz. Güneş panellerinin yer aldığı, geri dönüşüm alanlarının bulunduğu ve yağmur suyunun toplanarak sulamada kullanıldığı, yeşil etiket ürünlerin üretildiği yeşil kalkınma dönemi bizi bekliyor. Yeni dönemde önümüzde Konya'mız ve ülkemiz adına büyük bir fırsat var. Konya bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Eski Sanayi ve Karatay Sanayi Sitesindeki araç trafiğini buraya çekmiş olacağız. Katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz. Bütün memleketimize örnek ürünler üretilecek. Burada çalışan esnafımız yeşil alan ve sosyal donatılarla çok daha iyi vakit geçirecekler. Sanayi esnafımıza hizmet ve eğitim verilecek sosyal alanlar yapılacak. Kütüphaneler, internet kafeler ve spor alanları da Konya için büyük bir kazanç olacak.
KARATAY SANAYİ VE ESKİ SANAYİ NE ZAMAN TAŞINACAK?
Şehrin kimlik ve kültürünü korumak adına Kentsel Dönüşüm ve Kentsel Yenileme projeleri yapıyoruz.
Her alanda istihdam yaratan ve üreten bir hayalimiz var. Projelerimizi bir bir harekete geçiriyoruz. Hayal diye bakılan bu projeyi hayata geçiriyoruz. İnşallah 2023 yılında Karatay ve Eski Sanayi alanlarını taşıyor olacağız.
MEVLANA ÇARŞISI DÖNÜŞÜM PROJESİNDE İŞ YERLERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?
Mevlana Çarşısının yıkılmasının ardından buradaki inşaat süreci de hızla devam ediyor. İnşallah Aralık ayı içerisinde buradaki iş yerleri tamamlanıp sahiplerine teslim ediliyor olacak. Alaeddin Tepesi etrafındaki bütün cephe ve kaldırımları düzenleyeceğimizi ifade etmiştik. Cephelerimiz tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediyemiz de Eski Rektörlük binasına taşınmış olacak.
KONYA VEFALI İNSANLARIN ŞEHRİDİR
Millet bahçeleriyle yeşil koridorlar oluşturuyoruz. 31 ilçemizde bu projeleri yürütüyoruz. İnşallah havamızın kalitesini iyileştirecek adımlar atacağız.
Konya vefalı insanların şehridir. Sayın Cumhurbaşkanımıza her zaman vefasını göstermiştir. Ecdadımızın bize emanet ettiği bu şehri ihya edeceğiz. Vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşayacağı ortamların oluşması adına bu çalışmaları yapıyoruz.