Başkan Adayı Konuk, “Konya Şeker Fabrikası’nın gideceği yer varsa” dedi, adres verdi

Konya Pankobirlik Başkan Adayı Recep Konuk, “Konya Şeker Fabrikasının gideceği bir yer varsa, bu da Cihanbeyli ile Altınekin arasındadır” dedi. Konuk ayrıca her kampüsün yanına çalışanlar için konut yapacaklarını söyledi.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Recep Konuk, yoğun bir tempo ile günün son saatlerine kadar seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Dün de Seydişehir ziyareti ile güne başlayan Recep Konuk, ziyaret ettiği her yerde üreticilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Muhteşem bir kalabalık tarafından karşılanan Recep Konuk, Çiftçilerin sevgi seli arasında Seydişehir’e girdi. Burada Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu ziyaret eden Recep Konuk daha sonra Seydişehir Taşıyıcılar Kooperatifinde nakliyecilerle bir araya geldi. Seydişehir merkezdeki temaslarının ardından da sırasıyla Boyalı, Bostandere, Akçalar, Gevrekli, Tol mahallelerini ziyaret eden Recep Konuk akşam da Kontv’de Tarım Analiz Programına konuk oldu ve Şaban Büyükeken’in gündeme dair sorularını yanıtladı.

“KONYA ŞEKER’DE İŞLER KÖTÜYE GİTTİĞİ İÇİN MÜDAHALE ETMEK ZORUNDA KALDIM”

Konya Şeker’de işlerin kötüye gitmesi nedeniyle artık sürece müdahil olmak zorunda kaldığını ifade eden Recep Konuk, “Benim kişilerle derdim yok, benim derdim iyi gitmeyen işlerle. Ben kişiler değişsin diye aday olmadım. Ben kurumu ileride zora sokacak işler değişsin diye aday oldum. Arkadaşlar kurumun işletmeleri çalıştırılamıyor. Hamyağ Fabrikası geçtiğimiz yıl Tarım Krediye kiraya verildi. Bu sene sadece silolarını kiralayabildiler. Yem Fabrikası günlük 1.400 tonlardan 300-400 tonlara düştü. Bulgur, Meyve Suyu kapalı. Benim 24.000 büyükbaşla bıraktığım çiftliklerde neredeyse hayvan kalmadı. Her gün 40-50 kamyon mal sattığımız Panplast’tan günlük mal çıkışı 4 kamyona düştü. Çünkü üretmiyor. BETA kapatılıyor. Santraller düzgün çalıştırılmadığı için, beceriksizlik yüzünden 2 senede üretebileceğinden yaklaşık 5 milyon Megawatt daha az elektrik üretti. Torku markası hem itibar kaybediyor hem market raflarındaki yerini kaybetmeye başladı. Kurduğum devasa işletmeler, devasa marka gözümün önünde eriyorken, hırpalanıyorken ben nasıl sessiz kalabilirdim. Beni, bir faniye nasip olacak hemen hemen her makamı görmüş, kooperatifimize onlarca tesis kazandırmanın onurunu yaşamış beni 67 yaşında tekrar köy köy dolaştıran, dertlendiren, bin bir emekle yapılan tesisler ve bin bir emekle başardığımız işler için kaygılanmamdır” İfadelerini kullandı.

“HER KAMPÜSÜN YANINDA ÇALIŞANLAR İÇİN KONUT YAPACAĞIZ”

Çalışanlar için de müjdeler veren Recep Konuk, geldikleri anda her kampüsün yakınında çalışanlara yönelik konut projeleri yapacaklarını söyledi. Konya Şeker’de yapılan zam konusuna da değinen Konuk, bu sene çalışanlara yönelik verilen zammın, asgari ücrette yapılan artış oranına bile ulaşmadığını belirterek, geldikleri anda bunları da düzelteceklerini, Konya Şeker ve iştiraklerinde kadrosuz, sendikasız hiçbir personelin kalmayacağını da sözlerine ekledi.

“CİHANBEYLİ’NİN EN BÜYÜK FABRİKASI BENİM DÖNEMİMDE YAPILDI”

Konya Şeker Fabrikası’nın taşınması konusundaki spekülasyonlara da değinen Konuk, konuya ilişkin şunları söyledi; “Arkadaşlar hem para yok diyor hem de fabrika kuracağız diyor. 2022’de yaptıkları açıklamada 2023’yılında temelini atacağız, 2024 yılında faaliyete geçecek dediler. Var mı böyle bir şey? Yapılıyor mu fabrika? Çok borçluysanız fabrikayı nasıl kuracaksınız? Peki fabrikayı nereye kuruyorsunuz? Etütleri yapıldı mı, su var mı? Fabrikayı yapmak için önce samimi olacaksınız. Bakanlar kurulu izniniz var mı? Yok! En son açıklama, biz orada fabrikayı yapamıyoruz, pancar toplama merkezi yapıyoruz. O bölgeyle ilgili samimi olun, insanların duygularıyla oynamayın. Ben hiçbir zaman Altınekin, Cihanbeyli sömürüsünde bulunmadım, onların duygusuyla oynamadım. Panplast, Beta, Altınekin Yağ Fabrikalarını kurdum. Peki şimdi nasıl çalışıyor gidin bir bakın. En karlı fabrikalarımıza bir bakın.

Cihanbeyli’nin en büyük fabrikasını biz kurduk. Recep Konuk falan veya filanın adamı değildir. Recep Konuk, çiftçinin, üreticinin adamıdır. Geçen gün muhtarlarla bir toplantı yaptım, şöyle bir konuşma geçti, bir muhtarımız soru sordu bana, “Başkan sen Çumralısın ama Cihanbeyli’nin adayını destekledin” dedi. Ben de o soruya karşılık şöyle dedim, Özkan Taşpınar, hükümetle çok önemli anlaşmalar yapmıştı, biraz zorlandı ama 10 ila 12 maddeyi hükümetten kopardı, Torku’yu bugünkü olduğu yerden daha da yukarılara götürecek, bir anlaşma getirdi, ben o anlaşmayı destekledim, evet onun yanındaydım. Ama ben Ramazan Erkoyuncu’nun veya bir başkasının karşısında değildim, benim böyle de bir derdim yok. Ben ona da haber gönderdim, bakın dedim, bizde bir söz vardır, çatal öküzün arasına girilmez, burada Torku’nun geleceği var, çiftçinin geleceği var, mümkünse ya gelsin katılsın veya çekilsin dedim. Akrabam olduğu için de bunu bir edep kabul ettim, seçimde a veya b şahsının yanında da yer almadım. Bu arada bir şey daha söyledim; dedim ki bizim a veya b şahsını desteklememiz önemli değil, bize hizmet edecek adam önemli. Ben bunları söyledim, cümlenin arkasını önünü kesmişler, sosyal medyada aleyhimizde kampanya yürütüyorlar, sanki ben Cihanbeyli’ye fabrika yapılmasına karşıymışım gibi bir hava oluşturmaya çalışmışlar. Tabi üzüldüm. Buna nasıl tevessül ediyorsunuz? Söylediğimin arkasını önünü kesiyorsunuz, böyle bir operasyon yürütüyorsunuz. Buradan çok açık bir çağrıda bulunuyorum, o videonun önünü arkasını kesip bu manipülasyonu yürütenler, mutlaka bu görüntünün tamamını çekmişlerdir, eğer yürekleri yetiyorsa o videonun devamını, kestikleri yeri de yayınlasınlar. Ayrıca ben Cihanbeyli’lerin fahri hemşehrisiyim. Ben orada o lafı ederken bir şey daha söyledim. Dedim ki; şeker fabrikası için lokasyon önemli. Şeker Pancarı ile ilgili bir fabrika yapacaksınız, bunu doğru yere kurmanız lazım. Doğru yer neresidir? Öncelikle hammaddenin çokça olduğu yerdir. Buna en ergonomik nokta olarak bakılmalı, onun dışında suyu, diğer unsurları gibi konulara da bakılmalı, ona göre yapılmalıdır. Eğer Konya Şeker Fabrikasının gideceği bir yer varsa bu da Cihanbeyli ile Altınekin arasındadır, bunun beyanını da zaten ser bulundum.

Fakat şunu da kimse unutmamalı, Altınekin’e de Cihanbeyli’ye de herkes bir sürü laf etti ama kimse fabrika kurmadı. Hem Cihanbeyli hem de Altınekin’e ikisine de fabrikayı biz kurduk. Eğer Cihanbeyli’ye ve Altınekin’e bir fabrika kurulacaksa ki, Konya Şeker’in taşınması ile ilgili sorunları var, bunun taşınacağı yer zaten Cihanbeyli ile arasında bulunan konum en iyi nokta olacaktır, buraya taşınacaktır, bunu da ancak biz yapabiliriz, çok net söyleyeyim.

Bugüne kadar 3 yılda kimse bir çivi çakmamış, üstelik Cihanbeyli’nde kurulacağını söyledikleri fabrikanın ne ruhsatını, ne de iznini kamuoyuna açıklamamış, Cihanbeyli’ye de Altınekin’e de Fabrikalar kurmuş Recep Konuk’a laf ediyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bakın benim iki ilçemizde de yaptığım işler Konya-Ankara yolunun kıyısında duruyor.

Cihanbeyli’nin can damarı Panplast’tan benim dönemimde 50-55 kamyonluk yük çıkıyordu. Ama mevcut yönetim Panplast’ı çalıştıramadı, dolayısıyla da çıkan üretim de 2-3 kamyon yüke düştü. Panplast’ı kapasitesinin onda biri ile çalıştırıyorlar. Panplast’ı batırmışlar, içindeki makineleri satmış. Niye böyle yaptı? Panplast’ın nesi vardı? Biz burayı yaptık diye kendisini piyasanın oyuncusu gören ithalatçı firmalar damla sulama malzemelerine, sulama borularına zam yapamadı. Çiftçi kazandı. Batırdın şimdi. Ne olacak? İthalatçılar istediği gibi at oynatacak. Birileri de bundan nemalanacak. Panplast battı, Altınekin’de Ham Yağ Fabrikamız vardı, bizim en karlı şirketimizdi, gidin bilançolarına bakın, o da batık. Çalışmıyor. Ben buraları şakır şakır çalışıyorken bıraktım. Şimdi Altınekin ve Cihanbeyli’de olanı çalıştıramayanlar çıkmış Recep Konuk Altınekin ve Cihanbeyli’ye fabrika’ya karşı algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Yani yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış ya o misal.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri