Bayram için araç kiralayacaklar dikkat! Konya’da uzmanı uyardı

Konya’da rent a car işletmecisi Murat Demirkul, Ramazan Bayramı öncesi araç kiralayacak olanları dolandırıcılara karşı uyardı. Demirkul, araç kiralama firmalarının internet sitelerinin birkaç harf değiştirilerek kopyalandığını söyledi.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ve okulların tatil olmasıyla birlikte araç kiralama taleplerinde artış yaşandı. Bayrama sayılı günler kala yoğunluğun arttığını belirten uzmanlar, internet üzerinden yapılan kiralamalarda dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Konya’da rent a car işletmecisi Murat Demirkul, "Son günler olduğu için biraz daha yoğunluğumuz arttı. Ama Ramazan öncesinde böyle afaki bir yoğunluğumuz yoktu. Bayram yaklaştıkça biraz daha taleplerimiz artmış durumda. Vatandaşlarımızın araç kiraladıkları sırada dikkat etmesi gereken hususları gerek bizler, gerek meslektaşlarımız, valiliğimiz, emniyet müdürlüğümüz sık sık bilgilendirme yapıyor” dedi.

“BİRKAÇ HARF DEĞİŞİKLİĞİYLE FİRMALARIN İNTERNET SİTELERİNİ KOPYALIYORLAR”

Her ne kadar sık bilgilendirme olsa da ister istemez yine rent a car sektöründe dolandırıcıların mevcut olduğunu belirten Demirkul, “Firmaların internet sitelerini kopyalıyorlar. Birkaç harf değişikliği ile beraber müşterilere yüksek meblağlı araçları düşük fiyattan gösterip müşterilere ulaşım sağlıyorlar. Ulaşım sağlandıktan sonra müşterilere rezervasyon yaptıklarını söylüyorlar fakat ortada herhangi bir araç yok. Aracın rezervasyon yapıldığını, kendilerine bir miktar ya da araç ücretinin tamamını isteyerek WhatsApp'tan IBAN yoluyla müşteriden para talep ediyorlar. Vatandaşlarımızdan WhatsApp yoluyla para talep eden firmalardan, merdiven altı firmalardan ya da bilinmeyen firmalardan, internet sitelerinden uzak durmalarını rica ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

VALE USULÜ DOLANDIRICILIK YAPILIYOR

Sektörde valenin dolandırıcılık bakımından kullanıldığını belirten Murat Demirkul, "Vatandaşlardan para talep ettiklerinde ‘aracın ücretini siz bize gönderin biz vale ile aracınızı kapınıza kadar göndereceğiz' diyorlar. Bu tür söylemlere itibar etmemeleri gerekiyor. Ya birebir ofise gidip kiralasınlar ya da tanımadıkları, herhangi bir siteden ulaştıkları kişilerle bu tür muhabbetlere girmesin müşterilerimiz. Şu anda bayram kapsamında bayrama paketler halinde veriyoruz. 5 günlük minimum paketler halinde sunuyoruz. Araçlarımız ekonomik sınıftan üst gruplara kadar var. Bayramda fiyatlarımız günübirlik fiyatları bin 500 liradan başlıyor 3 bin lira civarında şu anda seyrediyor. Başlangıçta aracı teslim alırken müşterimiz video çekerse hem kendisi açısından hem de rent a car firması açısından daha güvenli ve iki tarafın da kafası ağrımaz. En azından araç tesliminde ve iade ederken de karşılaştırdıkları zaman herhangi bir problem yaşamazlar. Daha güvenli bir durum olur" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri