Beyşehir Gölü’nde avlanacak balıkların büyüklüğü açıklandı

Beyşehir Gölü’ndeki avcılık faaliyetleri Beyşehir ve Hüyük İlçe Tarım ekipleri tarafından denetlendi. Avlanacak balıkların büyüklüğünü açıklayan ekipler denetimlerde dron da kullandı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri göl çevresindeki tüm karaya çıkış noktaları ve balık alım kantarlarını denetledi.

Kantarlar ve balıkçı teknesi denetimlerinde ruhsat ve belge kontrolü ile istenilen balık boylarında avcılık yapılıp-yapılmadığı kontrol edildi. Göl çevresinde uygun olmayan istihsal vasıtaları ile avcılık yapanlara cezai müeyyideler uygulandı.

BEYŞEHİR GÖLÜ’NDE DENETİMLER SÜRÜYOR

Ekipler tarafından yapılan açıklamada, sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin yapılabilmesinin tek yolunun yasaklara uymaktan geçtiği belirtildi.

Sazan balığı için 40 cm, sudak balığı için 26 cm, kadife sazanı için 26 cm ve tatlı su kefali için 20 cm altı boy yasağı olduğu tekrar hatırlatılarak, bereketli bir av sezonu dileğinde bulunuldu.

Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri de Beyşehir Gölü çevresinde Tolca Mahallesindeki karaya çıkış noktalarında havadan ve karadan denetim yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri