Emekli olup Konya’ya gelen mimar kadın, destekle yeni iş kapıları açtı

İstanbul’da yaşayan Emine Bülüç, 40 yıl boyunca severek yaptığı mimarlık mesleğinden emekli olduktan sonra memleketi Konya’nın Bozkır ilçesine yerleşti. KOP desteğiyle çilek yetiştirme başlayan Bülüç, gençlere seslendi, “Desteklerden faydalanın” dedi.

İstanbul’da yaşayan Emine Bülüç, 40 yıl boyunca severek yaptığı mimarlık mesleğinden emekli oldu. Bülüç, baba ocağı olan Konya’nın Bozkır ilçesine yerleşti.

10 DÖNÜMLÜK ARAZİDE ÇİLEK YETİŞTİRİYOR

Üçpınar Mahallesi’nde yaşamaya başlayan Bülüç, Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen çilek üretimi projesi ile 10 dönümlük arazide çilek üretimine başladı. Kadın çiftçilere istihdam sağlayan Bülüç, birçok kişiye örnek oldu.

Gençlere seslenen ve desteklerden faydalanmasını söyleyen Bülüç, “40 yıla yakın mimarlık yaptım. Emekli olduktan sonra memleketim Konya’nın Bozkır ilçesine döndüm. İnşallah burada çok güzel şeyler yapacağız. Çileği tarlada daha önce hiç görmemiştim. Sağ olsunlar Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevlileri tavsiye etti. Onların sayesinde çilek yetiştirmeye başladım. KOP desteği ile çilek yetiştiriyoruz. İyi ki destekten faydalanıp bu işe başlamışım. Bakanlığın bir sürü hibe projeleri var ancak gelip yapan yok. Bu projeler yapılsa bakanlık daha çok destek verir. Devlet veriyor, çalışan yok” dedi.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Emine Bülüç’ü ziyaret etti. Seçen, “Emine ablamızı ziyaret ettik. Burada kendisiyle çok hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Burada kadın çiftçilerimize istihdam sağlıyor. Bereketli ve güzel bir üretim sezonu diliyoruz” dedi.

Duran Seçen, kadın çiftçilere ve üretime desteklerinden dolayı Bülüç’e plaket takdim etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri