Hatay'a yardım üssü kuran Konya firması 200 depremzedeye iş verecek

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgeye adeta bir yardım üssü kuran Çelikkayalar, şimdi de Konya'ya gelen depremzedelerin istihdamı için kolları sıvadı. Konya'da 200 kişi işe alınacak.

Türkiye 6 Şubat 2023 sabahına asrın felaketiyle uyandı. Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki büyük depremler birçok ilde hissedilirken 10 ilde yıkıcı sonuçlara yol açtı. On binlerce vatandaşımız bu depremlerde hayatını kaybetti. Yaralılarımızın tedavisi ise sürüyor. 

TÜM TÜRKİYE'DE YARDIM SEFERBERLİĞİ

Asrın felaketinin ardından tüm Türkiye'de tarihi bir dayanışma seferberliği başladı. Ülkenin dört bir yanından temel ihtiyaç maddeleri bölgeye sevk edildi. Herkes gücü nispetinde AFAD ve Kızılay başta olmak üzere kurum ve kuruluşlara yardımda bulundu. 

KONYA FARKINI GÖSTERDİ

Felaketin ilk dakikalarından itibaren Konya'da da muazzam bir yardım çalışması başladı. Kentin görevlendirildiği Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen tüm illere 42 plakalı tırlar günlerce yardım taşıdı. Konya firmaları ve sivil toplum kuruluşları yardım ve destek çalışmalarında adeta birbirleriyle yarıştı. Hızlı hareket edebilme ve organizasyon becerisiyle Konya, hem depremzede vatandaşların hem de tüm kamuoyunun büyük takdirini topladı. 

HATAY'DA YARDIM ÜSSÜ KURDU

Konya firması Çelikkayalar da yardım yarışına giren firmalar arasındaydı. Depremin ilk dakikalarında Hatay'a doğru yola çıkan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kaya, bir taraftan da yardım tırlarını organize etti.

AFAD ve Kızılay ile koordine olan Kaya, Hatay Belen'de adeta bir yardım üssü kurdu. Başkanı olduğu KONSİAD Konya'yı da harekete geçiren Kaya, toplam 32 yardım tırının bölgeye ulaşımını sağladı. Yardımların depremzedelere ulaştırılma çalışmalarını ise bizzat yönetti.

Çalışmalar sırasında özellikle çocuklarla yakından ilgilenen Kaya, minik kalplerin Ali amcası oldu.

Çelikkayalar'ın kurduğu yardım koordinasyon merkezindeki çalışmalara Alperen Ocaklarından gençler de destek verdi.

200 DEPREMZEDE İSTİHDAM EDİLECEK

Yardım tırlarının yanında AFAD'a da maddi yardımda bulunan Çelikkayalar, çalışmalarını Konya'ya gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönlendirdi. Firma sosyal medya hesaplarından yeni yuvalarını Konya'da kurmaya çalışan, işsiz ve evini kaybetmiş depremzelere iş noktasında yardımcı olacaklarını duyurdu.

Konuyla ilgili görüşmelerin salı günleri 11.00-15.00 saatleri arasında Merkez AVM Şubesinde yapılacağı belirtildi. Çelikkayalar'ın 200 depremzedeyi istihdam etmeyi planladığı öğrenildi.

Haber Dairesi (Konya Haber)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri