Jandarmadan Konya çiftçisine SMS’li 'kaparo' uyarısı

Konya İl Jandarma Komutanlığı, bölge çiftçisini SMS ile dolandırıcılara karşı uyarıyor. Dolandırıcıların yöntemini ayrıntısıyla anlatan jandarma, tuzağa düşülmemesini istiyor.

Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da çiftçilerin başı bugünlerde dolandırıcılarla dertle.

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; bugünlerde kullanılan tarım aletlerinin fiyatını olduğundan düşük göstererek internet üzerinden ve sosyal medyadan satılığa çıkartılmış gibi gösteren dolandırıcılar, tuzağa düşürdükleri kişiden kapora alıp kayıplara karışıyor.

SMS İLE UYARI

Konya İl Jandarma Komutanlığı, bu tür olayların önüne geçmek için kent genelindeki çiftçileri cep telefonlarına gönderilen SMS ile uyarıyor.

Dolandırıcılık yönteminin de ayrıntılarıyla anlatıldığı mesajda şu ifadeler yer alıyor:

“İnternet üzerinden sattıklarını iddia ettikleri römork, traktör vb. tarım aletlerinin fiyatını olduğundan düşük göstererek, sizi dolandırmaya çalışan şahıslara inanmayın. Bu şahıslar tuzaklarına düşmenizi beklerler, tarım aleti için kapora talep ederler ve kapora dolandırıcılara ulaştıktan sonra bir daha iletişim kuramayabilirsiniz. İnternet ve telefon dolandırıcılığına karşı dikkatli olalım, çevremizi uyaralım.”

Mahalle muhtarları da bu konuda ayrıntılı olarak bilgilendiriliyor ve vatandaşları uyarmaları isteniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri