Kabinenin Konyalı Bakanı, Türkiye’ye Tahir Hoca sözüyle seslendi

 Yazı İşleri Müdürü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Selçuk Üniversitesi’ndeki konuşmasında trafik kazalarına özel vurgu yaptı. Konya yıllarından unutamadığı bir hatırayı paylaşam Yerlikaya, Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin “Trafik kuralları kul hakkıdır” sözünü hatırlattı.

Selçuk Üniversitesi 2025–2026 Akademik Yılı Açılış Töreni, Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, öğrencilere ve akademisyenlere hitap ederken trafik güvenliği konusuna özel bir vurgu yaptı.

Bakan Yerlikaya, Konya yıllarından unutamadığı bir hatırayı paylaşarak, merhum Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin sözlerini bir kez daha hatırlattı:

“Kapı Camii’nde bir cuma hutbesindeydik. Rahmetli Tahir Hoca, ‘Aziz muhterem Konyalılar! Trafik kuralları kul hakkıdır’ demişti. Kırmızı ışıkta durmayıp da bir çocuğun hayatını karartmak, bir annenin yüreğini yakmak... Bu kul hakkı değil de nedir, diye sormuştu. O söz kulağıma küpe oldu, hiç unutmadım.”

Yerlikaya, trafik kazalarının sadece rakamlardan ibaret olmadığını, her birinin bir hayat, bir aile, bir hikâye olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya, “2024 yılında 6 bin 351 vatandaşımızı trafik kazalarında kaybettik. Bunların 2 bin 661’i 35 yaş altındaydı. Her 3 günde bir kırmızı ışık ihlali yüzünden bir can kaybediyoruz. Hız ihlali nedeniyle ise her gün 10 vatandaşımız hayatını yitiriyor. Buna göz yumamayız.” dedi.

Trafikte caydırıcılığın artırılması gerektiğini dile getiren Yerlikaya, yeni Trafik Yasası Teklifinin bu amaçla hazırlandığını söyledi, “Biz gözlerimizi kapadığımızda o acılar, o feryatlar yok olmuyor. O yüzden yeni yasayla, direksiyon başına geçen herkesin daha sorumlu davranmasını istiyoruz. Trafikte kabul edilebilir can kaybı sıfırdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşması sırasında salonu dolduran öğrenciler uzun süre Yerlikaya’yı alkışladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Selçuk Üniversitesi’nde yüzler Bakan Yerlikaya ile güldü

Konya Haberleri