Karatay sanatla renkleniyor, yeni yetenekler keşfediliyor

Karatay Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Karatay Sanat Merkezi’nde Yaz Dönemi Kursları sona erdi. Başkan Kılca, “Bu kurslar sayesinde hem geleneksel sanatlarımızı yaşatıyoruz hem de yeni yetenekleri keşfediyoruz” dedi.

Karatay Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Karatay Sanat Merkezi yaz dönemi kurslarının kapanışı ve sertifika programı gerçekleştirildi.

Kültür ve sanat hayatlarına katkı sunmak ve yeteneklerini geliştirmek için hizmet veren kurslardan faydalanan kursiyerler; yaz dönemi boyunca Hat, Ebru, Tezhib, Minyatür, Kalem işi, İslami Geometrik Motifler, Kaligrafi kurslarında kendilerini geliştirme fırsatı buldular.

“GELENEKSEL SANATIMIZI YAŞATIYORUZ”

Kapanış programına katılan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, programda yaptığı konuşmada, sanatın ve kültürel mirasın önemine vurgu yaptı.

Başkan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak kültür ve sanat alanında önemli projelere imza atıyoruz. Bu kurslar sayesinde hem geleneksel sanatlarımızı yaşatıyoruz hem de yeni yetenekleri keşfediyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi ile yaptığımız işbirliklerimiz, Karatay’ı bir sanat ve kültür merkezi haline getirme hedefimize katkı sağlıyor. İlçemizde sanatı desteklemeye devam edecek, Karatay’ı sanatın ve kültürün merkezi yapacağız” ifadelerini kullandı.

“HER BİR ESER BÜYÜK BİR EMEĞİN ÜRÜNÜ”

Başkan Kılca, sergilenen eserlerin her birinin büyük bir emeğin ürünü olduğunu belirterek, kursiyerleri tebrik etti ve bu tür etkinliklerin devam edeceğini müjdeledi.

Başkan Kılca, “Bu tür projelerle hemşerilerimizin sanatla buluşmasını sağlıyor, kültürel zenginliklerimizi yeni nesillere aktarıyoruz. Sanatın birleştirici gücüyle Karatay’ı daha da ileriye taşımaya devam edeceğiz” diye ekledi.

“GELENEKSEL SANATLARIMIZIN İHYASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Kalem İşi Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Baysal, Sanat Merkezi’nin yaz dönemi boyunca güzel işler çıkardığını belirterek, her projede yanlarında olan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Baysal şunları kaydetti:

“Karatay Sanat Merkezi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Karatay Belediyesi’nin ortaklaşa kurmuş olduğu bir merkez. Biz burada geleneksel sanatlarımızın ihyası için çalışıyoruz. Hüsnü Hat, Ebru, Teshib, Kalemişi, Kaligrafi, İslami Geometrik Motifler gibi alanlarda bir yıldır derslerimizi yürütüyoruz. Burada aynı zamanda öğrenci arkadaşlarımızla birlikte Yurt Dışı Türkler ve Akraba toplulukları ile yapmış olduğumuz bir proje neticesinde Afrika’dan, Asya’dan Balkanlardan ve dünyanın çok farklı coğrafyasından gelen öğrenci kardeşlerimizle de dersler yapıyoruz. Dolayısıyla bugün bu öğrencilerimizin de sergisini açtık. Yabancı kursiyerlerimiz bizim geleneksel sanatlar dediğimiz, hat, minyatür, ebru gibi sanatlarımızı ülkelilerine döndükleri zaman da yapacaklar. Bu da geleneksel sanatlarımızın ülke sınırlarımızın dışına çıkmasına katkı sağlayacak. Kurslarımızın yanı sıra Karatay Belediyemizle geleneksel hale getirdiğimiz ‘Geleneğimiz, Geleceğimiz ve Ustalarımız Sempozyumu’muz var. Bu işler öyle kolay olmuyor. Hepsi emeğin, birlik ve beraberliğin ürünü. Bu güzel ortamları bizlere tahsis eden ve her zaman sanatın ve kültürün yanında olan Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum. Yine Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüz Cem Zorlu Bey de bizlere her zaman destek oluyor. Kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Program sonunda Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve katılımcılar, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergiyi gezdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri