Karatay’da 2 yeni konut kooperatifi müjdesi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bugün yeni 2 konut yapı kooperatifinin müjdesini verdi. Kılca, “2 yeni noktada büyük oranda anlaşmalarını sağladığımız kooperatiflerimizi ilerleyen günlerde duyuracağız” dedi. (Karatay konut kooperatifi başvuru 2022)

Karatay’da 2 yeni konut kooperatifi daha kuruluyor. Müjdeyi, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca verdi.

Kılca, bugün 3 yıllık çalışmalarını değerlendirdiği basın toplantısında kentsel dönüşüm ve düzenli şehirleşmeye ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.

Karatay’ın kentsel dönüşümü ve bununla birlikte düzenli şehirleşmesinde büyük bir atılım içerisinde olduklarını belirten Başkan Hasan Kılca, “İlçemizin sahip olduğu geleneksel ruhu geleceğe aktarmak için de titiz çalışma yapıyoruz. 6 ayrı noktada geleneksel mimariye sahip meskeni aslında uygun restore ederek şehrimizin hafızasına yeniden kazandırmak için çalışma başlattık.

“HAK SAHİPLERİNE TESLİM ETTİK”

Akçeşme Mahallesi Mahmutdede Sokak’ta bulunan meskenler, camii ve çeşmelerden oluşan toplamda 12 adet bağımsız bölümü aslına uygun şekilde yeniledik ve hak sahiplerine teslim ettik. Mahallemizde yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında da bölgedeki taşınmazların yüzde 50’sini kamulaştırdık.

“38 MİLYON LİRA BÜTÇE KULLANDIK”

Son 3 yılda Akçeşme Kentsel Dönüşümü kamulaştırma çalışmalarına 38 milyon lira bütçe kullandık. Karatay İş Merkezleri’nin bölgenin dokusuna uygun hale gelmesi için proje hazırladık. Sultan Mesud Mahallemizde rezerv yapı alanındaki çalışmalar kapsamında 56 arsa sahibiyle toplamda 2 bin 480 metrekare alan için anlaşma yaptık. Çimenlik Mahallemizde 4 bin 265, Fetih Mahallemizde ise 2 bin 180 metrekarelik alanda kamulaştırma çalışması yaptık. 2019’da kamulaştırma çalışmalarımız için 10 milyon, 2020’de 21 milyon, 2021’de ise 91 milyon harcama yaptık.

“5 MİLYON 485 BİN METREKARE ARSA KAZANDIRDIK”

Yine son 3 yılda rezerv alan, takas ve trampa yöntemleriyle belediyemize tam 5 milyon 485 bin metrekare arsa kazandırdık.

“2 YENİ KONUT KOOPERATİFİMİZİ DUYURACAĞIZ”

Toplu konut hamleleriyle de düzenli şehirleşmeye öncülük ediyoruz. Belediyemiz öncülüğünde Karakulak Mahallemizdeki 41’inci toplu konut hamlesi olan Akıncı Park Toplu Konut projemiz, 252 daireden oluşuyor. 42’nci toplu konut hamlemizi ise Kumköprü Mahallemizde Aksa Park ismiyle hayata geçirdik. 312 daireden oluşan bu kooperatifimiz ve Akıncı Park projelerimizin inşaatları devam ediyor. Yine 2 yeni noktada büyük oranda anlaşmalarını sağladığımız kooperatiflerimizi de ilerleyen günlerde duyuracağız” dedi.

Başkan Kılca, Karatay'ın yeni konut kooperatiflerinin sayısı ve nereye yapılacağıyla ilgili ayrıntılara girmedi. Kamuoyunun merakla beklediği açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. 

Haber Dairesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri