Karatay Belediyesi, vatandaşlara vergi ödemeleri konusunda önemli bir hatırlatmada bulundu.
Karatay Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2026 yılına ait Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan-Reklam Vergisi birinci taksit ödemeleri için son günün 1 Haziran Pazartesi olduğu bildirildi.
VEZNELER MESAİ SAATİNE KADAR AÇIK OLACAK
Belediye tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların işlemlerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilmesi amacıyla belediye veznelerinin 1 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar hizmet vereceği ifade edildi.
ONLİNE ÖDEME İMKANI DA BULUNUYOR
Vergi mükellefleri, T.C. kimlik numarası veya mükellef sicil numarasıyla Karatay Belediyesi’nin e-belediyecilik sistemi üzerinden ödeme yapabilecek.
Ayrıca “Yanıbaşımda Karatay” mobil uygulaması aracılığıyla da kredi kartı veya banka kartı kullanılarak işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebilecek.
Vatandaşlar dilerse Karatay Belediyesi hizmet binasında bulunan veznelerden nakit ya da kredi kartıyla ödeme yapabilecek.
GECİKME ZAMMI UYARISI
Açıklamada, 1 Haziran 2026 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ödeme yapmayan vatandaşların, 6183 sayılı kanun kapsamında gecikme zammı ödemek zorunda kalacağı hatırlatıldı.
Belediye yetkilileri, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları ve cezalı duruma düşmemeleri adına ödemelerini son güne bırakmamaları çağrısında bulundu.