Kaymakam Öztürk: 15 Temmuz dünyaya örnek bir destandır

 Editör
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Karapınar'da düzenlenen anma programında duygu dolu anlar yaşandı. Millet Bahçesi'nde yapılan programa yoğun katılım sağlandı.

Konya Karapınar'da duygu dolu anların yaşandığı gecede, birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile geceye manevi bir atmosfer kazandırıldı.

Etkinlikler kapsamında, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan olayları anlatan sinevizyon gösterimi izleyicilere sunuldu. Gösterimin ardından sahne alan Karapınar Türk Tasavvuf Musiki Korosu, ilahiler seslendirdi.

Geceye anlam katan bir diğer etkinlik ise Şehit Ömer Halisdemir’e ithafen yazılan “30 Kuş” isimli şiirin Nursel DURMAN tarafından seslendirilmesi oldu. Şiir esnasında izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.

Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki bağlama kursu öğreticisi ve kursiyer öğrenciler de sahne alarak seslendirdikleri türkülerle programa renk kattı.

Programın ilerleyen saatlerinde, 15 Temmuz gecesini konu alan “Şafak Vakti” isimli film gösterimi yapıldı. Film aracılığıyla milletimizin o gece gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık, bir kez daha hafızalarda canlandı.

Etkinlik, İlçe Müftüsü Dr. Sırrı Fuat Ateş’in yaptığı dua ile devam ederken, saat 00.13’te tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak selâlar okundu.

Gecede konuşan Karapınar Kaymakamı Şenol ÖZTÜRK, 15 Temmuz’un Türk milleti için tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı:

“15 Temmuz, milletimizin kararlılıkla demokrasisine sahip çıktığı, dünyaya örnek olan bir destandır. O gece, tankların önüne çıkan insanlar sadece kendi hayatlarını değil, gelecek nesillerin özgürlüğünü de korumak için cesaret gösterdiler. Bu eşsiz direniş, demokrasiye olan bağlılığımızın en güzel kanıtıdır. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; milletimizin birlik ve beraberliğinin sonsuza dek sürmesini diliyorum.”

Programda konuşan Belediye Başkanı İbrahim Önal, şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz gecesi bu millet, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inmiş; tanklara, kurşunlara ve uçaklara imanıyla, cesaretiyle direnmiş ve bir destan yazmıştır. O gece Karapınar’da da aynı inançla meydanlar dolmuş, halkımız demokrasimize sahip çıkmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri