Kırmızı çizgi çekildi: Sen dur, yaşam durmasın!

İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Konya’da da bir çok noktada şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Konya’da, İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi.

Yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla, Konya'da yoğun olarak kullanılan Alaaddin Bulvarı'ndaki yaya geçidinin ortasındaki beyaz şerit, kırmızıya boyandı.

Etkinliğe katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan, yaya geçidine ilk kırmızı çizgiyi kendisi çekti. Ardından programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş fırça ile şeridi kırmızıya boyadı.

Vali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların hayat haklarının korunması bakımından güvenli trafik uygulamasına öncelik verdiklerini söyledi.

Trafik güvenliğini daha da iyileştirmek için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Özkan, "Bu iyileştirmeler çerçevesinde vatandaşa daha güvenli trafik uygulaması sunmak için kararlar alındı, uygulamalar yapıldı. Bu nedenle yüksek derece farkındalık oluşturulmaya başlandı." diye konuştu.

Trafikte can kaybını sıfıra düşürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Özkan, "Bizim görevimiz bunun altını doldurmak. Vatandaşlarımızdan ricamız kurallara uyması. Bu sene özellikle yayalara öncelik verilmesi noktasında hassasiyet oluşturulması için bakanlığımızın çalışmaları var. Bunu da hep beraber icra ediyoruz. Temennimiz can kayıplarının olmaması." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri