Katil devlet İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımın yıl dönümünde, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Konya’da 7 Ekim Pazartesi günü saat 20.30’da geniş katılımlı bir yürüyüş düzenlenecek.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüşte, Konyalılar Kılıçarslan Meydanı’ndan Mevlana Meydanı’na kadar sessiz bir şekilde yürüyecek. Etkinlik boyunca Gazze’de hayatını kaybeden masumlar anılacak, dünyaya insanlık onuruna sahip çıkma çağrısı yapılacak.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Gazze’de hayatını kaybeden masumların sesi olmak, insanlığın vicdanını diri tutmak için hep birlikte Kılıçarslan Meydanı’ndan Mevlana Meydanı’na yürüyeceğiz. 7 Ekim saat 20.30’da gerçekleştireceğimiz yürüyüşe tüm hemşehrilerimi davet ediyorum.”
Başkan Altay, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en büyük katliamlarını işlediğini hatırlatarak, Konya’nın her zaman mazlumun yanında yer alan bir şehir olduğunu vurguladı.
Altay; “Bu yürüyüş sadece bir protesto değil, aynı zamanda insanlık onuruna sahip çıkma çağrısıdır.” dedi.
ŞEHRİN SİMGE YAPILARI KIRMIZI IŞIKLA AYDINLATILACAK
Program kapsamında; Taş Bina, Alâeddin Camii, Darülmülk Müzesi ve Mevlana Caddesi üzerindeki yapılar kırmızı ışıklarla aydınlatılacak. Ayrıca yürüyüş güzergâhındaki sokak aydınlatmaları kapatılarak Gazze’de yaşanan acıya dikkat çekilecek.
Konya, 7 Ekim akşamı Gazze için tek yürek olacak.