Konya - Antalya yolunda kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı

Konya - Antalya yolunda kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Gece saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı, TIR’ların geçişlerine izin verilmedi. Ulaşımın normale dönmesinin ardından TIR’lar yola çıkmaya başladı.

Konya’yı Antalya’ya bağlayan kara yolunda kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiindeki gece saatlerinde etkili olan yoğun yağış nedeniyle kar kalınlığı yer yer 25 santimetreye kadar ulaştı. Kara yolu saat 01.30 itibarıyla TIR’ların geçişine kapatıldı. Birçok uzun araç ise yollarda kaldı.

Gece 23.00 civarında Akseki merkezden itibaren başlayan kar yağışı Akseki'nin Yarpuz mahallesinden itibaren etkili oldu.

Kar yağışı ile birlikte buzlanma nedeni ile güvenlik açısından Akseki-Seydişehir kara yolu uzun araçlara kapatıldı. Akseki Bölge trafik ekipleri tarafından uzun araçlar dinlenme tesislerine yönlendirdi.

Ayrıca buzlanma nedeni ile de diğer araçların geçişine zincirli geçişlerine müsaade edildi. Kar yağış sebebiyle Karayolları Alacabel ekipleri de harekete geçti. Ekipler trafik akışında aksama yaşanmaması için yolda kar kürüme ve tuzlama çalışmaları yaptı.

YOL TRAFİĞE AÇILDI

Ulaşım normale dönene kadar dinlenme tesislerine yönlendirilen TIR’lar, sabah saatlerinden itibaren yola çıkmaya başladı.

Ekipler, ulaşımın aksamaması için 1825 rakımlı Alacabel mevkii başta olmak üzere kar yağışının aralıklarla etkili olduğu kara yolunda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Trafik akışının devam ettiği kara yolunda, sürücüler trafik ekiplerince kar lastiği ya da zincirsiz yola çıkmamaları yönünde uyarılıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri