Konya Büyükşehir’den yerli ve milli proje! Tüm altyapı hizmetlerine tek noktadan veri sağlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk yerli ve milli Coğrafi Bilgi Sistemlerinden biri olan KOSKİ Coğrafi Bilgi Sistemi’ni hayata geçirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin ilk yerli ve milli Coğrafi Bilgi Sistemlerinden biri olan KOSKİ Coğrafi Bilgi Sistemi’ni (KOSKİCBS) hayata geçirdi.

Türkiye’nin en büyük coğrafyasına hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, altyapı projelerinin planlama, yapım ve işletme süreçlerinde verilerin toplanması, depolanması ve analizi gibi kritik ihtiyaçlara çözüm üreten, milli kaynaklar kullanılarak geliştirilen KOSKİCBS ile 31 ilçede 36 milyon metre uzunluğundaki 6 farklı su şebekesini ve 3 binden fazla üst yapı tesisini sorunsuz bir şekilde kontrol edebiliyor.

TEK NOKTADAN BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILABİLİYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2014 yılında hizmet alanının genişlemesiyle birlikte yoğunlaşan ve hızla değişen verilere daha hızlı ulaşabilmek amacıyla sistemin geliştirildiğini ifade ederek, “Bu verilerin iyi yönetilmesi, güncel olarak bir yerde depolanması, anlık veri değişimlerinin zamanında yapılabilmesi, tek bir ekrandan gösterimin, sorgulamaların ve analizlerin yapılabilmesi için KOSKİCBS uygulamaları geliştirilerek aktif hale getirildi. KOSKİCBS ile kurumumuz tarafından üretilen tüm altyapı-üstyapı verileri ile elektrik, doğalgaz, telekom, fiber gibi diğer altyapı verileri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile entegre olarak tüm kadastral harita ve mülkiyet verileri, Konya Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemi’yle entegre olarak tek noktadan tüm kullanıcılara anlık veri olarak paylaşılıyor. Bu sayede vatandaşlarımıza daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunuyoruz.” dedi.

İŞLEMLER ARTIK DAHA PRATİK VE DAHA EKONOMİK

Coğrafi veri üreten tüm birimlerde ilgili çalışanlara gerekli eğitimlerin verildiğini ve CBS güncelleme çalışmalarının hassasiyetle devam ettiğini kaydeden Başkan Altay, lokasyona dayalı çok yönlü analiz çalışmalarının yapılacağını, bu analizlerden çıkacak sonuçların raporlar halinde düzenlenerek ilgili birimlere ulaştırılacağını ve yeni yapılan tüm planlama ve projelerde de aynı verilerin kullanılabileceğini ifade etti. KOSKİCBS ile birçok işlemin kolaylaştığına dikkat çeken Başkan Altay, “Sistem sayesinde yapılan her uygulama ve operasyonun maliyeti düşüyor, eldeki verinin kalitesi, doğruluğu ve güvenirliği yükseliyor. Bunun yanı sıra iş tekrarları önleniyor, verilere erişim hızı artıyor; kurum içi ve kurum dışı kullanıcıların aynı veriye ulaşması sağlanıyor. Sistemin geliştirilmesi ve genişletilmesi tek elden sağlanarak kontrol edilebiliyor. Aynı anda birden çok türde veriye ulaşılabiliyor.” diye konuştu.

KOSKİCBS ile etkin bir arşivlemenin de mümkün olacağını dile getiren Başkan Altay, gelişen durumlara uygun olarak etkin değerlendirme yapılabilecek kabiliyette olan sistemin güncellemeye de açık olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri