Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve MASAK koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince yürütülen operasyonlar kapsamında Konya’nın da aralarında bulunduğu 39 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Yapılan çalışmalarda şüphelilerin; müstehcen çocuk içeriklerini barındırdıkları, yasa dışı bahis ve kumar oynattıkları, yasa dışı para nakline aracılık ettikleri, vatandaşların mobil bankacılık hesaplarına erişerek haksız kazanç elde ettikleri ve “düşük faizli kredi, yatırım danışmanlığı, ürün satışı, vize başvurusu, kiralık araç” gibi temalarla dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.
Operasyonlarda 567 şüpheli yakalanırken, bunlardan 209’u tutuklandı, 112’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemleri ise sürüyor.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Siber suçlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı.
Operasyona dair görüntülerde, deste deste paraların ele geçirildiği anlar da yer aldı.