Konya’nın ulaşım sorununu çözecek KonyaRay Banliyö Hattında çalışmalar hızla sürüyor.
SON GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çalışmalarda gelinen son durumu paylaştı.
Başkan Altay, “Şehrimiz için hayati önem taşıyan KonyaRay Banliyö Hattı çalışmaları, Lojistik Merkez ve şehir merkezi taraflı iki uçtan devam ediyor.
Söz verdiğimiz gibi, Güçlü Konya için büyük yatırımlara devam inşallah.” ifadelerini kullandı.
KONYARAY BANLİYÖ HATTI PROJESİ
Proje, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirildi.
Türkiye'nin ulaşım altyapısına değer katan bir işbirliği ile hayata geçirilen KONYARAY Banliyö Hattı Projesi, Konya'nın ulaşım sektöründe çağ atlatacak bir vizyonla planlandı.
KONYARAY Banliyö Hattı Projesi'nin temel hedefi, kara yolu ile bir saat süren yolculukları 30 dakikaya düşürerek, Konya şehir içi ve çevresindeki ulaşımı daha hızlı, etkin ve konforlu hale getirmek. Proje, aynı zamanda sanayi bölgeleri ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı optimize ederek işçi taşımacılığına önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor.
İlk etap, Konya Garı ve Havaalanı'nı birbirine bağlayacak 17,4 kilometrelik bir hat oluşturacak. Bu etap, günlük ulaşım sürelerini önemli ölçüde azaltarak, şehir merkezi ile ulaşım noktaları arasındaki bağlantıyı güçlendirecek.
Projenin ikinci etabı, Yaylapınar ile Organize Sanayi Bölgesi'ni birbirine bağlayacak ek 8,6 kilometrelik bir hat ekleyerek toplam hat uzunluğunu 26 kilometreye çıkaracak. Bu aşama, sanayi bölgeleri ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı daha da optimize edecek ve işçi taşımacılığına imkan tanıyacak.
Çalışmalar tamamlandığında günlük 90 bin yolcuya hizmet vererek, Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerindeki sanayi bölgeleri ile organize sanayi bölgeleri arasında kesintisiz ve konforlu bir ulaşım sağlanacak.
Sabah ve akşam saatlerinde oluşan trafik yoğunluğunu azaltarak şehir içi ulaşımı daha etkin ve sürdürülebilir hale getirecek.
Proje, iki aşamada tamamlanacak. Birinci etap 1 yıl içinde, ikinci etap ise ek bir yıl içinde hayata geçirilecek.