Konya ile Filistin arasında anlamlı maç! 1014 sporcu için sahaya çıkacaklar

Konya, Gazze’de öldürülen 1014 Filistinli sporcunun anısına düzenlenecek "1000 Şehit Kupası" kapsamında anlamlı bir karşılaşmaya hazırlanıyor. 30 Eylül’de Filistin ile Konya’dan bir takımın dostluk maçı yapması planlanıyor.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarında hayatını kaybeden 1014 Filistinli sporcunun anısına düzenlenecek “1000 Şehit Kupası” kapsamında, 30 Eylül’de Filistin ile Konya’dan bir takım arasında dostluk maçı yapılması planlanıyor. Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Cibril er-Racub, Batı Şeria’nın el-Bireh kentindeki Joseph Blatter Akademisi’nde düzenlediği basın toplantısında Filistin sporuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Racub, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden sporcular arasında olimpiyat sporcuları, milli takım oyuncuları, kulüp yöneticileri, hakemler ve antrenörlerin de bulunduğunu belirtti.

1014 SPORCUNUN ANISI YAŞATILACAK

Gazze’de yaşamını yitiren 1014 Filistinli sporcunun anısını yaşatmak amacıyla eylül ayında “1000 Şehit Kupası” düzenleyeceklerini açıklayan Racub, organizasyonun Kudüs, Gazze Şeridi ve Lübnan olmak üzere üç farklı bölgede gerçekleştirileceğini bildirdi.

Organizasyonla hayatını kaybeden sporcuların isimlerini yaşatmayı amaçladıklarını ifade eden Racub, aynı zamanda savaş koşullarına rağmen Filistin’de spor faaliyetlerinin devam ettiğini dünyaya göstermek istediklerini kaydetti.

FİLİSTİN’DE FUTBOL YENİDEN BAŞLIYOR

İsrail'in saldırılarının sadece insanları değil, spor tesislerini de hedef aldığına dikkati çeken Racub, "Filistin ulusal spor hareketinin hafızalardan silinmesi savaşın hedeflerinden biridir. Tüm kayıplara rağmen spor, Filistinlilere umut vermek ve hayatı yeniden tesis etmek için bir alan oluşturmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN İLE KONYA’DAN BİR TAKIM KARŞILAŞACAK

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Forumu himayesinde 30 Eylül’de Filistin ile Konya’dan bir takım arasında dostluk karşılaşması yapılması için teklif aldıklarını açıklayan Racub, müsabakanın Filistin halkının kararlılığını göstermesi açısından önemli mesajlar taşıyacağını ifade etti.

ULUSLARARASI MÜSABAKALARA KATILIM SÜRECEK

Filistin’in uluslararası spor organizasyonlarına katılımını sürdüreceğini belirten Racub, Japonya’da düzenlenecek Asya Oyunları’na 19 farklı branşta 67’si sporcu olmak üzere 108 kişilik kafileyle katılacaklarını söyledi. Racub ayrıca uzun bir aranın ardından Çin’de düzenlenecek uluslararası bir turnuvada da mücadele edeceklerini aktardı.

KUDÜS'E FIFA STANDARTLARINDA TESİS

Filistin sporunu geliştirme hedefleri doğrultusunda Uluslararası Futbol Federasyonunun (FIFA), Kudüs'te son standartlara uygun bir teknik merkez kurulması teklifini onayladığını açıklayan Racub, şunları kaydetti:

"Merkezdeki çalışmalar başladı. Burası oyuncu, antrenör ve yöneticilerin yetiştirilmesi için bir teknik merkez olacak. Ayrıca Filistin sporunu daha ileriye taşımak için bireysel ve takım sporlarını kapsayan Yüksek Ulusal Kurul'u kurma çalışmalarına yöneldik."

Federasyonun mali yapısına değinen Racub, büyük finansörlerinin Filistin hükümeti olduğunu, FIFA, Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) ve Norveç Futbol Federasyonundan da destek aldıklarını belirtti.

FIFA'dan elde edilen ödül gelirinin yakında ellerine ulaşmasını beklediklerini aktaran Racub, bu kaynağın kulüplere destek ile oyuncuların ödüllendirilmesi için kullanılacağını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri