Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 2017 yılından bu yana geliştirdiği projelerle hem sektöre hem ekonomiye hem de markalaşmaya yönelik önemli çalışmaların altına imza attı.
TÜRKİYE’DE İLK OLAN ÇALIŞMALAR
Mesleki Eğitim Merkezi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Sistem Belgesi ve ahşap oyuncak markası Avuncuk’u bu çalışmaların ilk sıralarında sayan Oda Başkanı Mehmet Günbaş, yaptığı açıklamada, projelerinin Türkiye’de tek olduğuna vurdu yaptı.
“AVUNCUK ARTIK ÜNLÜ BİR MARKA”
İlk olarak “Avuncuk” adıyla marka tescilini aldıkları ahşap oyuncak serisinden bahseden Başkan Günbaş, “Üretimimiz hızla sürüyor. Alanında uzman ekibimizle yetiştirdiğimiz kursiyerlerin yapmış olduğu ARGE sonrası tasarımını yaptığımız 30 adet birbirinden farklı ürünümüz, 3 yaş üstü çocuklara özel. Çocukların sağlıklı gelişimine katkı sunan eğitici oyuncaklarımızın yanı sıra istenildiği zaman kişiye özel ahşap promosyon ürünleri de üretiyoruz.
Ahşap oyuncaklarımızda oyuncağın tasarımına göre kayın, masif, gürgen ve MDF ağaç ile çocuk sağlığına uygun; su bazlı boya ve vernik kullanılıyor.” dedi.
“KÖKENİ UYGUR TÜRKLERİNE DAYANIYOR”
Avuncuk markasının hikayesini de anlatan Başkan Mehmet Günbaş, “Mesleki Eğitim Atölyemizde görevli ekibimizin üzerinde çalışıp ortaya çıkardığı ve tescilini aldığımız Avuncuk markamızın kökeninin Uygur Türklerine dayanıyor. Eğlence, oyun, oyun aletleri anlamına gelen markamızın “Avun” kelimesi ise çocuğu avutmak anlamında kullanılıyor. Oyuncaklarımızla çocuklarımız, eğlenerek renk ve şekilleri öğrendiği gibi, el becerilerini ve zekalarını da geliştirebiliyor. Anaokulu ve kreş gibi eğitim kurumlarımızın idareci ve eğitmenlerini, ürünlerimizi görmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“KENDİ ALANIMIZDAKİ TEK ODAYIZ”
Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, Avuncuk markası ve üretiminin yanı sıra ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Sistem Belgesini alan kendi alanlarındaki ilk esnaf odası olduklarını dile getirdi.
“ARA ELEMAN SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETTİK”
Başkan Günbaş, sektörde yaşanan ara eleman sorununun çözümüne yönelik olarak da yine ilk çalışmalara imza attıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Odamız bünyesinde yaklaşık 5 yıl önce Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile kurmuş olduğumuz Mesleki Eğitim Merkezinde, sektördeki ara eleman ihtiyacına cevap bulmak için çeşitli mesleki eğitim kursları düzenlemeye başladık. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, İLO, KIZILAY, MEVKA, UGDD ve İMEP ile kurumlarla işbirliği yapılmış, ayrıca Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Projeleri hayata geçirilmiştir. Ahşap montaj elemanı, mobilya döşeme kesim elemanı, satış pazarlama, diksiyon kursu, 3 boyutlu Audocad bilgisayarlı mobilya çizim kursu, ahşap boyama vernikleme elemanı, ahşap oyuncak yapımı gibi 7 daldaki 25 mesleki eğitim kursumuza 400’den fazla kursiyer katıldı. Eğitimler sonrası bu kursiyerlerin bir çoğu sektörümüzde istihdam edildi. Böylece ara eleman sorunu yaşayan odamız üyelerine destek olundu. Mesleki Eğitim Merkezimizdeki atölyede yer alan makine parkurumuz, ihtiyaç anında üyelerimize ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor. Ustalık Belgesi yerine de geçen Mesleki Yeterlilik Belgelerini, projeler kapsamında herhangi bir ücret ödemeden yapılan sınavlarda başarılı olan esnaflarımıza veriyoruz.”
Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, açıklamasını sonunda, tüm bu projelerde iş birliği içinde çalıştıkları Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, ILO, Kızılay, Konya Toplum Merkezi, MEVKA, UGDD ve İMEP gibi Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler temsilcilerine, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine, İŞKUR ve Selçuklu Halk Eğitim Merkezi yöneticilerine teşekkür etti.