Konya Ovası’nda üretim heyecanı yeniden başladı. Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Konya Ovası, bereketli topraklarında yeni sezon hazırlıklarına sahne oluyor.
Ilgın Ovası’nda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte traktörlerini tarlalara süren çiftçiler, buğday, arpa ve çeşitli yem bitkilerinin ekimine başladı.
Kurak geçen bir yılın ardından bu yıl yağışların ekim döneminde başlaması, çiftçilerin umutlarını artırdı. Ekim ayının ilk günlerinde bölgeye düşen yağmur, toprak nemini artırarak ekim için uygun koşullar oluşturdu.
Çiftçiler, yağışların devam etmesi halinde bu yılın bereketli geçeceğini ifade ediyor. Tarım uzmanları da Konya Ovası’nda bu sezon verim beklentisinin yüksek olduğunu belirtiyor.