Konya’nın Sarayönü ilçesine bağlı Yenicekaya Mahallesi’nde düzenlenen şükür duası ve şükür yemeği programı, mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti, mevlid-i şerif, ilahi dinletisi ve şükür duasının yer aldığı programda birlik ve beraberlik mesajları verildi.
KUR’AN TİLAVETİYLE BAŞLADI
Program, Yenicekaya Yeni Camii İmam Hatibi Adem Uysal ile Sarayönü Çarşı Camii Müezzini Ekrem Çiftçi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
MEVLİD VE İLAHİLER OKUNDU
Kur’an tilavetinin ardından Yenicekaya Mahallesi Camii İmam Hatibi Celalettin Uçar tarafından mevlid-i şerif okunurken, ilahi dinletisi de katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
ŞÜKÜR DUASINI MÜFTÜ BAYRAKÇI YAPTI
Program kapsamında Sarayönü İlçe Müftüsü Nizamettin Bayrakçı tarafından vaaz verildi. Vaazın ardından yapılan şükür duasında, birlik, beraberlik ve bereket temennilerinde bulunuldu.
YEMEK İKRAMI YAPILDI
Öğle namazının ardından vatandaşlara şükür yemeği ikram edildi. Program, yapılan ikramların ardından sona erdi.
“HER HALÜKARDA MÜMİN KÂRLIDIR”
Yenicekaya Mahallesi Camii İmam Hatibi Celalettin Uçar, günün önemine ilişkin yaptığı konuşmada şükrün ve sabrın Müslüman hayatındaki yerine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Bir mümin bolluk ve afiyetteyken şükrederse nimeti artar. Darlık, hastalık veya imtihan anında ise sabır gösterirse bu durum günahlara kefaret olur. Her halükarda mümin kârlıdır.”
Uçar, şükrün nimetlerin artmasına vesile olduğunu, sabrın ise mümin için önemli bir kazanç olduğunu vurguladı.