Konya Şehir Hastanesi otoparkında canına kıyan polis üzerinden provokasyon çabası

Nevşehir’de görevli polis Abidin Salkın, Konya Şehir Hastanesi otoparkındaki aracında canına kıymıştı. Konya söz konusu olunca malum çevreler üzücü olayı farklı açıdan ele alıp Ekrem Karakaya olayıyla bağdaştırdı ve zafiyet varmış gibi göstermeye çalıştı.

İddiaya göre; Nevşehir Kozaklı İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memuru Abidin Salkın (40), uzun süredir tedavi gördüğü MS rahatsızlığı nedeniyle 5 Temmuz günü Konya Şehir Hastanesine gelerek tedavi altına alındı.

Salkın, 11 Temmuz’da odasından ayrılıp uzun süre hasta yatağına geri dönmeyince hemşireler tarafından hastanenin güvenlik görevlilerine haber verildi.

OTOPARKTAKİ ARACINDA BULUNDU

Kamera kayıtlarında otoparka indiğinin görülmesi üzerine park alanına gidildiğinde Salkın, aracının içinde başından vurulmuş halde bulundu ve polise bilgi verildi.

Olay yerine gelen Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerinin yaptığı ilk inceleme sonunda Abidin Salkın’ın beylik tabancasıyla başına bir el ateş ederek canına kıydığı anlaşıldı.

Polis memurunun uzun süren tedavi sürecinde son zamanlarda ağrılarının arttığı, daha kapsamlı tedavi görmek için Konya Şehir Hastanesine sevk edildiği, zaman zaman çevresi ve ailesiyle sorunlar yaşadığı öne sürüldü.

OSMANİYE’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Polis yetkilileri, adli soruşturma ve kriminal incelemede Abidin Salkın’ın beylik tabancasıyla bitişik atış yapıldığı, sonrasında sürdürülen adli soruşturmada da olayın intihar olduğunun kesinleştiğini bildirdi. Abidin Salkın’ın cenazesi, Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde toprağa verildi.

ACI OLAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON ÇABASI

Olayın yaşandığı yer Konya olunca, malum çevreler, yine işe koyuldu ve acı olayın üzerinden 15 gün geçtikten sonra farklı bir acıdan ele alıp güvenlik zafiyeti varmış gibi göstermeye çalıştı.

Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesiyle bağdaştırılan olayın cinayet olabileceği iddiasını ortaya atanlara vatandaşlar tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri