Konya Seydişehir’deki rahatsızlıklar su kaynaklı mı? KOSKİ açıklama yaptı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde dün 1000’den fazla kişi, mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle hastanelere akın etmişti. Rahatsızlıkların su kaynaklı olabileceği ihtimali üzerine KOSKİ’den beklenen açıklama geldi.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde dün yüzlerce kişi hastanelik oldu, eczanelerde de uzun kuyruklar oluştu.

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; ilçede yaşayan bazı vatandaşlarda ishal, mide bulantısı ve kusma şikayeti görüldü. Seydişehir Devlet Hastanesine giden vatandaşlar muayene edildikten sonra ilaçları yazıldı ve eczanelere yönlendirildi. Gün içinde hem hastaneye hem de eczaneye gelenlerin sayısında artış görülmeye başlandı ve uzun kuyruklar oluştu.

Bir çok kişinin de yakındaki Beyşehir ilçesindeki hastaneye gittiği, sayının 1000’i geçtiği bildirildi.

RAHATSIZLIKLARIN KAYNAĞI SU MU?

Tüm vatandaşlarda aynı belirtilerin görülmesi üzerine rahatsızlığın su kaynaklı olabileceği ihtimali gündeme getirildi.

KOSKİ’DEN BEKLENEN AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, ortaya atılan iddialar üzerine beklenen açıklamayı yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü olarak, sorumluluk alanımızda suyun kaynağından abonelerimize ulaştırılmasına kadar olan süreci büyük bir titizlikle yönetmekteyiz.

Seydişehir ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacı, Kuğulu mesire alanında bulunan kaynak, İçerikışla mevkiinde bulunan 3 kuyu, Kürtpınarı mevkiinde bulunan 1 kuyu ve Çaltepe mevkiinde bulunan 3 kuyu olmak üzere; toplamda 7 kuyudan sağlanmaktadır.

Ayrıca Çaltepe'de su sertliğini azaltıp damak tadını artıracak tesisin yapımını da KOSKİ olarak sürdürüyoruz.

"İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK BULGUYA RASTLANMADI"

İlçe merkezine su sağlayan 2 adet su deposu bulunmaktadır. Bu depolar belirli aralıklarla periyodik olarak temizlenmekte ve şebekeye verilen su, depolarda klorlanmaktadır. Ayrıca, düzenli olarak numune alınarak her ay KOSKİ Genel Müdürlüğü'müzün Akrediteli Merkez Laboratuvarlarında analizi yapılmaktadır. Bugüne kadar yapılan analiz sonuçlarında şebeke suyunda insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.

Buna ek olarak, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından da şebeke suyunun denetim ve kontrolü düzenli olarak takip edilmektedir.

"SON SONUÇLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK"

Son alınan numune sonuçları da Çarşamba günü kamuoyu ile paylaşılacaktır. Su büyük bir hassasiyet gerektiren en önemli konumuzdur. Yükümlülük alanımızda bulunan yerleşim yerlerinde hemşehrilerimize her zaman sağlıklı su temini yapmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konya Seydişehir’de 900’ü aşkın kişi hastanelik oldu

Konya Haberleri