Konya’nın önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Tuz Gölü, yaz aylarında bu kez beyazlığıyla değil, pembe görüntüsüyle dikkat çekiyor.
Konya sınırlarındaki Tuz Gölü pembeye büründü! Şifa arayanlar akın etti
Konya, Aksaray ve Ankara sınırları içerisinde yer alan Tuz Gölü, pembeye büründü. Alg ve bakterilerin yoğunlaşmasıyla oluşan sıra dışı görüntü, gölü ziyaret edenlerin ilgisini çekerken, şifa arayan vatandaşlar da Tuz Gölü’ne akın etti.
Göl suyundaki yüksek tuzluluk ve sıcaklık, bazı alg ve bakterilerin yoğun şekilde çoğalmasına neden olurken, bu canlıların ürettiği renkli maddeler gölün yüzeyini pembeye bürüdü.
Kış aylarında buz mavisi, yaz aylarında ise bembeyaz görünümüyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Tuz Gölü, bu yıl pembe görüntüsüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
ŞİFA ARAYANLARIN DA ADRESİ
Doğal güzelliğinin yanı sıra şifalı olduğuna inanılan tuzundan yararlanmak isteyen vatandaşlar da Tuz Gölü’nü ziyaret ediyor.
Ortopedik rahatsızlıklarına şifa bulmak için Tuz Gölü'ne gelen vatandaşlar, vücutlarını tuza gömerken, bazıları ise evde kullanmak amacıyla gölden tuz alıyor.
"BURASI İÇİN 850 KİLOMETRE YOL GELDİK"
Daha önce Tuz Gölü'nde böyle bir pembelik görmediğini ifade eden Adem Yolcu, "Burası sosyal medyada çok ilgi görüyordu, o yüzden geldik. Çok fazla pembelik var, hiç böyle bir şey görmedik. Burası için 850 kilometre yol geldik. Burayı çok beğendik. Şifalı olduğunu duyduk, bize çok iyi geldi. Memnun kaldık, herkese tavsiye ederiz. Geldikleri gibi memnun kalacaklarına da yüzde yüz garanti verebilirim. Kuzenimin ayağında kaşıntı vardı, gelmemizle kaşıntıları tamamen bitti" dedi.
“PEMBE GÖRÜNTÜSÜNÜ MERAK ETTİK”
Almanya'dan ailesiyle birlikte gelen Mustafa Gün ise Tuz Gölü'nün pembe görüntüsünü merak ettiklerini söyledi. Şifa niyetiyle evde kullanmak üzere tuz aldıklarını belirten Gün, “Tuz Gölü'nü herkese tavsiye ederim, görmek lazım” ifadelerini kullandı.
“BURADA İNANILMAZ BİR GÜZELLİK VAR”
Avusturya'dan gelen Şafak Şişman da Tuz Gölü'ndeki manzaradan etkilendiğini belirterek, "Eşim Şereflikoçhisarlı olduğu için 'Gel sana Tuz Gölü'nü göstereyim' dedi. 'Damatsın sen, buraya bir bak' dedi, öyle geldik. Şifa niyetine geldik, tuzu gördük. Bu pembeleşmenin Allah vergisi olduğunu düşünüyorum. Burada inanılmaz bir güzellik var ama maalesef flamingoları göremedik" şeklinde konuştu.