1600 metrekarelik kelebek uçuş alanı ile Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük ve dünyanın ise sayılı kelebek uçuş alanlarından biri olma özelliğini taşıyan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, yılın her döneminde binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor.
Açıldığı günden bu yana 4 milyon 136 bin 888 ziyaretçi ağırlayan kelebek cenneti, Konya’nın en çok ziyaret edilen mekânlarından biri olma unvanını istikrarlı bir şekilde koruyor.
BAYRAMDA AÇIK OLACAK
Doğal atmosferi, tropikal bitki örtüsü ve yüzlerce kelebek türüyle Konya turizmine önemli katkı sağlayan merkez, bayramın 2. ve 3. günü de ziyarete açık olacak.
Yaz-kış 28 derece sıcaklık ve yüzde 80 nem değerinde bulunan bahçe, 98 farklı türe ait bitki ile 60 farklı tür kelebeğe doğal yaşam alanı sunuyor.
Ayrıca ziyaretçilere Böcek Müzesi, yaşam döngülerini anlatan sunumların olacağı sinema salonu, müzeye gelen konuklara daha farklı bilgilendirmelerin yapılabileceği çok amaçlı salon ile donanımlı bir hizmet sağlanıyor. Müzede kral yılan, dev salyangoz, papağan gibi canlılar da yer alıyor.