Konya Valiliği binasının içi aylar sonra ilk kez görüntülendi

Vilayet Konağı ve Hükümet Binası ismiyle de bilinen tarihi Konya Valilik binasındaki restorasyon çalışmaları uzun süredir devam ediyor. Dün göreve başlayan Vali İbrahim Akın, çalışmaları yerinde inceledi ve son durum hakkında bilgi aldı.

Konya Valiliği’nin tarihi binasındaki çalışma devam ediyor. Binanın dört bir tarafı kazıldı. Şehrin en kalabalık bölgesinde yer alan Konya Valiliği’nin etrafında inşaat vaziyeti alınarak halkın çalışmalardan zarar görmemesi için perdeler çekildi.

Uzun süredir devam eden çalışmalarda gelinen son nokta ve valilik binasının içi aylar sonra ilk kez görüntülendi.

Dün göreve başlayan Konya Valisi İbrahim Akın, tarihi bina niteliği taşıyan Konya Valiliği Hükümet Konağı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi ve yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı.

KONYA VALİLİK BİNASI TARİHİ

Valilik Binası, Konya'nın Cumhuriyet öncesi Valilerinden Said Paşa döneminde, 1885-1886 yıllarında, Konya dış kale duvarlarının muntazam taşları kullanılarak yaptırıldı. Mimari çağı (üslup), 1. Milli Mimarlık Dönemi şeklinde oldu. Dikdörtgen planlı, ortası açık avlulu ve 3 katlı olan binanın zemin kodu zamanla yapılan dolgularla yol seviyesinden aşağıya indirildi. İkinci katta 28, üçüncü katta 30 oda olarak yaptırıldı. Dört cepheden de girişi olan binanın asıl girişi dört serbest, dört de duvara bitişik sütun bulunan, üst katı çıkmalı ve Hükümet Meydanı olarak bilinen meydana bakan giriştir. Konya Valiliğinin bulunduğu mevkiye Konyalılar ‘Konak’ ismini de vermiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri