Konya Yetiştirme Yurdu’nda kaldıkları yıllarda çocuklara gösterdiği “baba şefkatiyle” hafızalarda yer eden 102 yaşındaki eski yurt müdürü ve öğretmen Mehmet Ali Ülvan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla unutulmadı. Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal ve il müdür yardımcıları, Ülvan’ı ve 71 yıllık hayat arkadaşı Müberra Ülvan'ı evlerinde ziyaret ederek vefa örneği sergiledi.
Ziyarette yıllar boyunca yetiştirdiği çocuklarla yaşadığı anıları anlatan Mehmet Ali Ülvan, misafirleriyle eski günleri yad etti. Ülvan’ın anlatımları duygusal anlara sahne oldu.
Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, ziyarette yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Kendisi nezdinde, bize emanet olan evlatlarımızı sevgiyle ve şefkatle büyüten tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mehmet Ali Ülvan hocamızın varlığı, devletimizin şefkatinin yüzyılı aşan bir kanıtıdır.”
Geçtiğimiz yıl da yetiştirme yurdunda kaldıkları dönemde Ülvan'ı bir “baba” gibi gördüklerini söyleyen 9 eski öğrencisi, Babalar Günü ve Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaret etmiş ve ziyarette duygu dolu anlar yaşanmıştı.