Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Anadolu Sanayi Sitesi’nde 12 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.
Olaydan sonra yakalanarak gözaltına alınan Ramazan S., Hasan Hüseyin T. ve Yusuf S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
NE OLMUŞTU?
Olay, dün akşam saatlerinde Anadolu Sanayi Sitesinde meydana geldi.
İddiaya göre; bir otomobilde yüksek sesle müzik dinleyen sürücü ve arkadaşı çevredekiler tarafından uyarıldı. Bu uyarının ardından taraflar arasında sözlü tartışma çıktı, kısa sürede kavga büyüdü. Kavga sırasında otomobildeki şahıslardan biri darp edildi. Bölgeden ayrılan saldırgan, bir süre sonra otomobille geri dönerek elindeki tüfekle kalabalığın üzerine ateş açtı.
Saçmaların isabet ettiği 12 kişi yaralandı.
Olay yerinde büyük panik yaşanırken, ihbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Konya’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
KAMERA GÖRÜNTÜLERİ OLAYI AYDINLATTI
Haber Dairesi’nin ulaştığı güvenlik kamerası görüntülerinde, olayın önce tartışma ve kavga şeklinde başladığı, ardından otomobilden ateş açılmasıyla panik yaşandığı görülüyor. Görüntülerde, çevredeki vatandaşların korku içinde kaçıştığı anlar saniye saniye kaydedildi.
ŞÜPHELİLERİ YUNUS EKİPLERİ DAKİKALAR İÇİNDE YAKALAMIŞTI
Olayla ilgili çalışma başlatan Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yunus Timleri, şüphelileri Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi’nde, saldırıda kullanıldığı değerlendirilen tüfekle birlikte yakalayarak gözaltına aldı.
Tek tek ifadeleri alınan 3 zanlı, bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Konya Adliyesine sevk edilmişti.