Konya’nın Seydişehir ilçesinde bulunan Kuğulu Tabiat Parkı yakınlarındaki Ferizine Mağarası, akşam saatlerinde hareketli anlara sahne oldu. Doğa gezisine çıkan Eren Bedirhan Ateş (15) ve Muzaffer Mustafa Ateş (17) isimli iki genç, mağaraya tırmandıktan sonra dönemeyerek mahsur kaldı.
Gençlerin yardım çağrısı üzerine olay yerine hızla UMKE, AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
DRONE DESTEKLİ ARAMA, ZORLU ARAZİ ŞARTLARI
Ekipler, bölgede drone desteğiyle havadan, yaya olarak da karadan yoğun arama çalışması yürüttü. Zorlu arazi şartlarına rağmen, ekipler kısa sürede mağarada mahsur kalan gençlere ulaştı.
Yapılan başarılı kurtarma operasyonunun ardından, iki genç sağlık kontrolü için Kuğulu Tabiat Parkı'na getirildi. Gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.