Konya’da 2 kız kayboldu, polisin yüzleri güldürmesi uzun sürmedi

Konya’da yaşayan 12 yaşındaki 2 kız arkadaş, dün sabah okula gitmek için çıktıkları evlerine dönmedi. Aileler hemen polise koştu. Selçuklu Devriye Ekipler Amirliği ekipleri saatler içinde küçük kızları bulup ailelerine teslim etti.

Edinilen bilgiye göre; 12 yaşındaki iki kız arkadaş N.D. ve A.T., dün sabah saatlerinde okula gitmek için Konya'nın Selçuklu ilçesindeki evlerinden çıktı, ancak bir daha dönmedi.

Aileler, çocuklarından haber alamayınca polise gidip kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler çocukları bulabilmek için seferber oldu. Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Devriye Ekipler Amirliği de çocukları bulmak için çalışma yaptı.

Ekipler kısa süre içinde kızların izine rastladı ve her ikisini de evlerinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki merkez Karatay İlçesi Karaarslandede Mahallesinde buldu. N.D. ve A.T. ekiplerce ailelerine teslim edildi.

Çocukların, okulun ardından dolaşmak istedikleri, gece olunca araç bulamadıkları için evlerine dönemedikleri bildirildi.

“BAŞINA BİR ŞEY GELDİ DİYE ÇOK KORKTUM”

Kaybolan çocuklardan N.D'nin babası M.A.D, yaptığı açıklamada, kızların kısa sürede bulunmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Baba M.A.D, "Ülkemizdeki son olan kayıp olayları nedeniyle çok üzgünüz. Dün kendi kızım da kaybolunca çok korktum. İki arkadaş gezmek için çıkmışlar ama bir yetişkin gibi düşünemedikleri için gece geç saate kalınca evlerine geri dönememişler. Polisimizden yardım istemiştik. Allah Emniyet Müdürümüzden, Selçuklu İlçe Emniyet ekiplerimizden ve Çocuk Şube ekiplerimizden razı olsun. Kızlarımızı sağ salim bulup bize getirdiler” dedi.

Aileler; son dönemde ülkemizi hüzne boğan kayıp kız çocuğu vakalarından birinin daha yaşanmasını engellediği için Konya Emniyetine teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri