Konya’nın Selçuklu ilçesinde bir evde yapılan ilaçlamanın ardından 2 yaşındaki Leyla Öksüz ve annesinin zehirlenmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Evde kullanılan böcek ilacından alınan numunelerin Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemesi tamamlandı. İncelemede, dört numunenin tamamında alüminyum fosfit tespit edildi.
İLAÇLAMADAN 32 SAAT SONRA EVE DÖNDÜLER
Olay, 7 Nisan Salı günü merkez Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi Tevazu Sokak’taki 3 katlı binanın birinci katında meydana gelmişti. İddiaya göre Ertuğrul Öksüz, eşi ve çocuğunun tahta kuruları tarafından ısırılması üzerine evini ilaçlatmak için bir firmayla anlaştı.
İlaçlama işlemini yapan firma çalışanlarının aileye yaklaşık 16 saat sonra eve girebileceklerini söylediği, Öksüz ailesinin ise yaklaşık 32 saat sonra eve döndüğü belirtildi. Aile eve girdikten sonra temizlik yaptı ve geceyi evde geçirdi.
2 YAŞINDAKİ LEYLA 9 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI
Ertesi sabah 2 yaşındaki Leyla ile annesinde kusma şikayeti başladı. Ailenin hastaneye başvurmasının ardından durumu ağırlaşan küçük Leyla yoğun bakım ünitesine alındı. 9 gün boyunca yoğun bakımda tedavi gören Leyla Öksüz, daha sonra sağlığına kavuştu.
Olayın ardından baba Ertuğrul Öksüz, ilaçlama sırasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını ve ihmal bulunduğunu öne sürerek firma sahibi hakkında şikayetçi oldu.
4 NUMUNEDE ALÜMİNYUM FOSFİT TESPİT EDİLDİ
Soruşturma kapsamında evde kullanılan böcek ilacından alınan numuneler incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Tamamlanan incelemede, gri renkli olduğu belirtilen dört numunenin tamamında alüminyum fosfit bulundu. Söz konusu maddenin satışının ve kullanımının yasak olduğu belirtildi.
Konya’daki olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.