Konya’da 3 mahalle için düğmeye basıldı! 50 bin metrekarelik park yapılıyor

Konya’nın Karatay ilçesinde yeşil alan yatırımları hız kesmeden sürüyor. Karatay Belediyesi tarafından 3 mahallede yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 50 bin metrekarelik alanda yeni park ve yeşil yaşam alanları oluşturuluyor.

Konya’da Karatay Belediyesi’nin ilçeye yeni yeşil alanlar ve sosyal yaşam alanları kazandırmak amacıyla başlattığı park çalışmalarında yapım süreci devam ediyor. Daha önce kamuoyuna duyurulan yeni park ve yeşil alan yatırımlarını yerinde inceleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çalışmalardaki son durumu değerlendirdi.

Yeni parkların yalnızca yeşil alanlardan oluşmadığını belirten Kılca, projelerde çocuk oyun grupları, spor alanları, yürüyüş ve dinlenme bölümleri gibi farklı yaş gruplarına hitap eden alanların yer aldığını ifade etti.

3 MAHALLEYE YENİ PARKLAR YAPILIYOR

İlçenin farklı noktalarında yapımı devam eden yeni park projelerinde yeşil alan ve peyzaj düzenlemeleriyle birlikte çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş ve dinlenme bölümleri gibi farklı kullanımlara yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

İşgalaman Mahallesi’nde yaklaşık 12 bin metrekarelik alanda sürdürülen yeni yeşil kuşak park çalışması, mahalle sakinlerine yeni bir sosyal yaşam alanı sunacak.

Akabe Mahallesi’nde ise Ahmet Çalık Parkı’nın 5. etabında çalışmalar devam ediyor. Çayır Camii’ne kadar uzanacak parkın devamı ile Maslahat Sokak’taki toplam 17 bin 640 metrekarelik alan, Karatay’ın önemli yeşil yaşam noktalarından biri olacak.

Öte yandan Akabe Mahallesi Babadostu Sokak’ta 10 bin 257 metrekare, Mengene Mahallesi Hasoğuz Sokak’ta ise 5 bin 837 metrekarelik alanda park çalışmaları sürüyor.

Böylece Karatay’da farklı mahallelerde devam eden projeler tamamlandığında ilçeye 50 bin metrekarelik yeni yeşil alan kazandırılmış olacak.

“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARIMIZ ARTIYOR”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçenin gelişimiyle birlikte vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına cevap veren alanların da artırılması gerektiğini belirterek, yeşil alan ve sosyal yaşam yatırımlarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi.

Kılca, “Karatay’ımızı yeşil alanlarla donatmaya devam ediyoruz. Bu yıl da birçok mahallemizde park çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yıl içerisinde ayrıca Bisiklet ve Kaykay Parkı’mızı da çocuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Karatay’ın birçok bölgesinde inşallah bisiklet ve kaykay parklarımızı çoğaltacağız. Öncelikli olarak Mengene Mahallemizden başladık. Yine devamındaki park çalışmalarımıza ekiplerimiz devam ediyor” dedi.

Başkan Kılca, Karatay’da yeşil alan miktarını her yıl artırdıklarını belirterek, “Karatay’ı yeşil bir Karatay oluncaya kadar parklarla donatmaya devam edeceğiz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını her yıl oldukça artırıyoruz. Karatay’ımıza, Konya’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZIN HEYECANINA ORTAK OLUYORUZ”

Başkan Kılca, yeni park yatırımları kapsamında Bisiklet ve Kaykay Parkı’nda da incelemelerde bulundu. Park alanındaki tepelerin oluşturulduğunu belirten Kılca, özellikle çocukların alanı kullanmak için sabırsızlandığını ifade ederek, çalışmaların güvenli kullanım için tamamlanmasının ardından parkın hizmete sunulacağını söyledi.

Kılca, “Bisiklet ve Kaykay Parkı’mızda tepelerimizi oluşturduk. Çocuklarımızın heyecanını anlıyorum, mevcut haliyle bile kullanmak istiyorlar. Ancak şu an sürüş güvenliği yok. Kısa sürede tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri