Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve dış ilçelerde motosikletlere yönelik geniş kapsamlı bir uygulama yaptı. 303 ekip ve 702 personelin katıldığı denetimlerde 2 bin 254 kişinin sorgusu yapıldı. İncelemelerde 2 kişinin yoklama kaçağı olduğu belirlendi.
ÇALINTI VE HACİZLİ MOTOSİKLETLER BULUNDU
Denetimlerde farklı illerden çalıntı olarak aranan 3 motosiklet ele geçirildi ve 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca Selçuklu, Meram, Karatay, Karapınar, Beyşehir ve Ilgın ilçelerinde 12 yakalamalı-hacizli motosiklet bulundu. Ekiplerin dikkatli incelemeleri sonucunda şase numarası kazınmış 7 motosiklet daha ortaya çıkarıldı ve bu kapsamda 5 şüpheliye işlem yapıldı.
TRAFİKTEN MEN EDİLDİLER
Uygulama sırasında 63 motosiklet tamircisi, 1850 motosiklet ve 95 araç kontrol edildi. Eksiklikleri tespit edilen 36 motosiklet trafik yönünden men edildi.
“DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK”
Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların huzuru ve güvenliği için denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini vurguladı.