Konya’da 4 ilçede ekim yapılacak, meralar yeşillenecek

Konya’da hayvancılığa destek için 4 ilçede meralara Amerikan Tuz Çalısı ve Bozkır Otu ekimi yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen projenin uygulanması için imzalar atıldı.

Türkiye’nin en önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden biri olan Konya’da, mera ıslah projeleri kapsamında önemli bir adım daha atılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında, Cihanbeyli Günyüzü, Çumra Beylerce, Emirgazi Merkez ve Karapınar Hotamış Mahallelerinde toplamda; 353 alanda 6 bin 600 adet Tuz Çalısı ve 56 bin 700 adet Bozkır Otu ekimi gerçekleştirilecek.

PROTOKOL İMZALANDI

Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Selçuk Üniversitesi Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Enstitüsü Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

KABA YEM AÇIĞI KAPATILACAK, EROZYON ÖNLENECEK

İl Müdürü Duran Seçen ve Enstitüsü Müdürü Dr. Cihan Uzun'un imzaladığı protokolle büyük bir kısmında ot verimi zayıf olan meraların ot verimi arttırılarak kaba yem açığının kapatılması, toprak muhafazası ve rüzgâr erozyonunun önlenmesi hedeflenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri