Konya’nın önemli kültür ve sanat organizasyonlarından 23. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilen programla başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen festivalin açılışına 99 semazenin aynı anda gerçekleştirdiği sema damga vurdu.
MEVLANA MEYDANI’NDA 99 SEMAZEN SEMAYA DURDU
Festivalin açılışı, Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilen “Sema ya Sela Niyaz Mukabelesi” etkinliğiyle yapıldı.
Mevlana Müzesi’nin yanı başındaki programda 99 semazen, Sema Ayini Şerifi icra etti. Açılış programı, festivalin ilk gününde Konya’da tasavvuf ve müziği aynı atmosferde buluşturdu.
ENDER BALKIR’DAN “AKUSTİK TÜRKÜLER”
Bu yıl “Müziğin kalbinde insan” temasıyla gerçekleştirilen festival kapsamında gün boyunca farklı etkinlikler düzenlendi.
Kültürpark Amfi Tiyatro’da sahne alan Ender Balkır, “Akustik Türküler” konseriyle dinleyicilerle buluştu.
AKŞAM “DESTANSI TÜRKÜLER” KONSERİ
Festivalin akşam programında ise Konya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Mehter Takımı sahne alacak.
Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Destansı Türküler” konserinde Bando ve Mehter Takımı, seçkin eserleri Konyalılar için seslendirecek.
FESTİVAL 30 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK
Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, farklı etkinlik ve konserlerle 30 Eylül 2026’ya kadar devam edecek.
Festival süresince Konya’nın farklı noktalarında gerçekleştirilecek programlarla müzikseverler mistik ve geleneksel müziğin farklı örnekleriyle buluşacak.