Konya’da ablasından boşanan halasının oğlunu öldürmüştü! Soruşturmada yeni detaylar çıktı

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde ablasından boşanan halasının oğlu Osman Polat’ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Ümit Polat hakkındaki soruşturma tamamlandı, müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, 3 Nisan’da Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Kütükuşağı Mahallesinde yaşanmıştı.

Osman Polat (45) evde ailesiyle birlikte oturduğu sırada pencereden ateş edilmesi sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede 9 gün sonra hayatını kaybetmişti. Aynı saldırıda yaralanan annesi Hatice Polat (67) ise tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten jandarma ekipleri, şüpheli Ümit Polat'ı bir gün sonra yakaladı. Polat, hakkındaki suçlamaları reddetti. Ancak cep telefonunun verdiği baz bilgilerine göre zanlının o gün çok hareketli olduğu, olay günü de mahalleye geldiği tespit edildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya dair yürütülen soruşturma tamamlandı. Sabah’ta yer alan habere göre; Ümit Polat hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet, 'kasten yaralama' suçundan ise 1,5 yıla kadar hapis talep edildi. Ümit Polat'ın olay sırasında yanında bulunduğu belirtilen tutuksuz sanıklar C.P. ile ona yardım ettiği ileri sürülen G.P. hakkında da ceza istendi.

YARALI KURTULAN ANNE O GÜN YAŞANANLARI ANLATTI

Saldırıda yaralanan Hatice Polat ifadesinde dehşet anlarını şu sözlerle anlattı:

"Oğlum Osman ve 10 yaşındaki torunum ile oturuyorduk. Dışarından ses gelmesi üzerine dışarıya baktım. Bu sırada elinde tüfek ile Ümit Polat'ı gördüm. 'Osman dışarıya çık seni öldüreceğim buraya gel' seklinde söylemlerde bulundu. Osman'ın dışarıya çıkmaması üzerine evin camlarına doğru elinde bulunan av tüfeği ile ateş etti. Osman'ı omzundan ve boynundan vurdu. Pencere camları yüzüme gelince ben de yaralandım. Olay günü saat 16.30 sıralarında Ümit, uzaktan havaya doğru ateş ederek Osman'a 'Gel seni vuracağım' diye bağırdı."

“HAPSE GİRECEĞİM, MOTORUM SENİN OLSUN”

Bilgi sahibi olarak ifade veren R.P. ise Polat’ın cinayeti saatler öncesinden itiraf ettiğini söyledi. R.P, "Ümit bana 'Osman Polat'ı öldüreceğim motoru sana teslime diyorum. Senin olsun ben hapse gireceğim' dedi. Saat 20.00 sıralarında yaya olarak Ümit'in evine gitmek için yola çıktık. Eve geldiğimizde Ümit 'Osman'ı öldüreceğim kurtuluşu yok. Bugün bunu yapacağım' dedi. Ümit çok kararlıydı. Ümit'e engel olamayacağımı anlayınca ben de evime gittim" dedi.

Şüphelilerin önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri