Konya'nın Selçuklu ilçesi Işıklar Mahallesi'nde dün meydana gelen çifte cinayetin ardından gözaltına alınan Rahman Öztürk, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Rahman Öztürk'ün, üvey annesi Dursune Öztürk (58) ile babasının ikinci evliliğinden olan kız kardeşi Esmanur Öztürk'ü (19) boğazlarını keserek öldürdüğü iddia edilmişti.
CİNAYETTEN SONRA 112'Yİ ARAYIP İTİRAF ETMİŞ
Soruşturmada ortaya çıkan bilgilere göre Rahman Öztürk, çifte cinayetin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak iki kişiyi öldürdüğünü bildirdi. İhbarın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, zanlıyı suç aleti olduğu değerlendirilen bıçakla birlikte evde gözaltına aldı.
Rahman Öztürk'ün, polis ekipleri gelene kadar evde beklediği öğrenildi.
EMNİYETTEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Tutuklanan Rahman Öztürk'ün emniyette verdiği ifadede, hasta olan babası Ali Fuat Öztürk'e üvey annesinin sürekli ilaç verdiğini, bu ilaçlar nedeniyle babasının sağlık durumunun kötüleştiğini düşündüğünü söylediği öğrenildi. Zanlının ayrıca evde yemek yediğinde kendisini kötü hissettiğini öne sürerek bu nedenle zaman zaman dışarıda yemek yediğini, yaşadıklarından üvey annesi ile kız kardeşini sorumlu tuttuğunu iddia ettiği belirtildi.
ESMANUR ANNESİNİ KURTARMAYA ÇALIŞMIŞ
Soruşturmada elde edilen bilgilere göre anne Dursune Öztürk ile kızı Esmanur Öztürk'ün vücudunda çok sayıda bıçak darbesi tespit edildi. Sabah’ın haberindeki iddiaya göre Rahman Öztürk, önce üvey annesine saldırdı. Annesinin saldırıya uğradığını gören Esmanur Öztürk, ağabeyini engellemeye çalıştı. Ancak saldırgan bu kez kız kardeşini bıçakladı.
Esmanur'un diğer odaya kaçarak kurtulmaya çalıştığı, Rahman Öztürk'ün ise üvey annesini öldürdükten sonra peşinden giderek kız kardeşini de öldürdüğü öne sürüldü.
BİR YIL ÖNCE KANADA'DAN SINIR DIŞI EDİLMİŞ
Soruşturma kapsamında Rahman Öztürk'ün bir süre Kanada'nın Toronto kentinde yaşadığı, ancak yaşadığı sorunlar nedeniyle yaklaşık bir yıl önce sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderildiği öğrenildi.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.