Konya'da bağ bozumu başladı, üreticilerin yüzü güldü

 Muhabir
Konya Beyşehir’in sebze ve meyve üretiminde öne çıkan Karadiken Mahallesi’nde üreticiler, güz mevsimiyle birlikte üzüm hasadına başladı. Toplanan üzümler hem sofralık olarak tüketiliyor hem de pekmez yapımında değerlendiriliyor.

Beyşehir’in üretim merkezi Karadiken Mahallesi’nde bağ bozumu heyecanı başladı. Mahalledeki üzüm bağlarında çalışan üreticiler, Eylül ayının gelmesiyle birlikte hasat dönemine başladı.

Üzümler, büyük kısmı pekmez yapımında kullanılırken, bir bölümü de sofralık olarak tüketiliyor.

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Koçdeveci, bağ bozumu zamanının geldiğini belirterek, “Ürünlerimizi topluyor ve pekmez haline dönüştürüyoruz. Bu dönem hem üreticiler için hem de köy ekonomisi için oldukça önemli” dedi.

Eylül ayının gelmesiyle birlikte başlayan bağ bozumu, hem üreticilerin yüzünü güldürüyor hem de bölge ekonomisine katkı sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri