×
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Köşe Yazıları
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • 3. Sayfa
  • Konya
  • Spor
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Yaşam
  • Dünya
  • Kültür-sanat
  • Bilim-Teknoloji
☰
  • Ana Sayfa
  • Konya
  • Konya’da baraj patladı, 17 kişi akıntıya kapıldı! Tatbikat gerçeği aratmadı

Konya’da baraj patladı, 17 kişi akıntıya kapıldı! Tatbikat gerçeği aratmadı

Konya’nın Halkapınar ilçesinde gerçekleştirilen “Baraj Patlaması ve Tahliye Tatbikatı”, gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Senaryo gereği 17 kişinin kaybolduğu olayda ekipler zamanla yarıştı.

22/04/2026 07:30
19

Konya’nın Halkapınar ilçesinde bulunan İvriz Barajı’nda, Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda kapsamlı bir “Baraj Patlaması ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi.

29

Senaryo gereği baraj setinin yıkılmasıyla oluşan sel ve taşkın akıntısına kapılan 17 kişinin kaybolduğu bildirildi.

39

EKİPLER ZAMANLA YARIŞTI

İhbarın ardından bölgeye sevk edilen AFAD, polis, jandarma ve sağlık ekipleri hızla harekete geçti. Su üstü ve su altı arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler, baraj çevresinde yoğun bir operasyon yürüttü. Senaryo kapsamında 11 kişi kurtarılırken, 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

49

GENİŞ KATILIM DİKKAT ÇEKTİ

Tatbikata toplam 140 personel katılırken, 2 arama kurtarma köpeği, 3 bot, 3 drone ve 30 arazi aracı da görev aldı.

59

Belediye ekipleri, emniyet, jandarma ve gönüllü kuruluşlar koordineli şekilde çalışarak olası bir felaket anında müdahale kabiliyetlerini test etti.

69

AFAD Konya İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, tatbikata katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

79

AMAÇ: KRİZLERE HAZIRLIK

Tatbikat sonrası yapılan açıklamada ise bu tür çalışmaların; deprem, sel, yangın gibi afetlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmek, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek ve kriz yönetimini etkin hale getirmek amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

89
99
İlk yorum yazan siz olun

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Daha fazla haber:
© 2019

Haber Dairesi


‧ Ana Sayfa ‧ İletişim