Konya’da ilmi çalışmaları ve yetiştirdiği öğrencilerle tanınan Dr. Ali Pekcan, hayatını kaybetti. Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde uzun yıllardır görev yapan ve başöğretmen ünvanını taşıyan Pekcan’ın vefatı, başta ilahiyat camiası olmak üzere büyük üzüntüye neden oldu.
CENAZESİ BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK
Dr. Ali Pekcan’ın cenazesi, bugün ikindi namazına müteakip Selçuklu ilçesindeki Hocacihan Mezarlığı'na defnedilecek.
DR. ALİ PEKCAN KİMDİR?
1965 yılında Konya’da doğan Ali Pekcan, ilk, orta ve lise öğrenimini Konya’da tamamladı. 1988 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Vaizlik ve ilçe müftülüğü görevlerinde bulunduktan sonra, 1997 yılında Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezine eğitim görevlisi olarak atandı. 2007 yılında bu kurumda başöğretmen ünvanını aldı.
Yüksek lisansını “Dört Mezhep İmamına Göre İcmâ’ın Delil Oluşu” konulu çalışmasıyla, doktorasını ise “İslâm Hukuku Usulünde Zarûriyyât Hâciyyât ve Tahsîniyyât Meselesi” üzerine yaptı. Bu doktora çalışması daha sonra "İslâm Hukukunda Gâye Problemi" ismiyle yayımlandı.
ÇOK SAYIDA ESER VE AKADEMİK KATKI
Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Pekcan, çok sayıda makale, telif ve çeviri eser kaleme aldı. “Fıkıh Usulü” ve “Makasidü’ş-Şeria” alanında Türkiye genelinde önemli bir akademik otorite olarak kabul ediliyordu.