Konya’nın Selçuklu ilçesinde bir sürücünün bariyerle ayrılmış bisiklet yolu ve kaldırımdan ilerlemesi, polis ekiplerinin müdahalesiyle sonuçlandı.
Haber Dairesi’nde yayınlanan görüntüler sonrası Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Görüntülerden yola çıkan ekipler, 42 COC 83 plakalı aracın sürücüsünü tespit etti ve sürücüye trafik güvenliğini tehlikeye atma nedeniyle iki farklı ihlalden idari para cezası uygulandı.
Olay, Selçuklu ilçesi Büsan Sanayi Ankara yolu bağlantısında yaşanmıştı. Sürücü, trafikteki yavaşlıktan kurtulmak için bariyerle ayrılmış bisiklet yolu ve kaldırımdan ilerlemiş, bu anlar başka bir sürücünün kamerasına saniye saniye yansımıştı. Görüntülerde, sürüşün hem yayalar hem de diğer araçlar için ciddi tehlike oluşturduğu görülüyordu.
Yetkililer, sürücülerin trafik kurallarına uyması ve özellikle bisiklet yolu ile kaldırımların yayalar ve bisikletliler için ayrıldığını unutmaması gerektiğini hatırlattı.