Konya’nın Karapınar ilçesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen ve 4 çocuk babası boya ustası Kamber Dakım’ın yaşamını yitirdiği olayla ilgili soruşturma tamamlandı.
Karapınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Olayla ilgili 3 kişi hakkında hapis cezası talebiyle dava açıldı.
KEPÇE ÜZERİNDE BOYA YAPARKEN DÜŞTÜ
Olay, 19 Mayıs’ta Karapınar ilçesine bağlı Kesmez Mahallesi’nde yaşandı. Ereğli’de yaşayan 25 yıllık boya ustası Kamber Dakım, Hamza Ali Üstünkaya’nın evini boyamak için adrese gitti.
Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre; ilk olarak ailesine, Dakım’ın merdivenden düşerek hayatını kaybettiği bilgisi verildi. Ancak yürütülen soruşturmada, Dakım’ın traktörün kepçe kısmıyla çatıya çıkarıldığı, kepçenin kova kısmını tutan milin boşa çıkması sonucu kepçenin devrilmesiyle yere düşerek ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirlendi.
DELİL KARARTMA İDDİASI
Soruşturma kapsamında Ramazan Üstünkaya gözaltına alındı ve tutuklandı. Babası Hamza Ali Üstünkaya ise serbest bırakıldı. Ramazan Üstünkaya, 2 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
İddianamede, olayın ardından traktörün sahibi Gökhan Yıldırımel’in kepçenin takılı olduğu traktörü olay yerinden uzaklaştırdığı ve kepçedeki kan lekelerini yıkadığı belirtildi.
Ayrıca Hamza Ali Üstünkaya’nın evde bulunan kamera kayıt cihazını sökerek kolluk kuvvetlerinden sakladığı, cihazı Ereğli’de bir elektronikçiye götürerek görüntüleri sildirdiği kaydedildi. Kamera kayıt cihazının olay günü kapatıldığı ve daha sonra temizlendiği de iddianamede yer aldı.
6 YILA KADAR HAPİS TALEBİ
Ramazan Üstünkaya hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.
Hamza Ali Üstünkaya ile Gökhan Yıldırımel hakkında ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis talep edildi.
Sanıklar, önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.