Konya’da çıkan Mahalle Mektebi Dergisi 14 yaşında!

2017 yılında ESKADER, 2018 yılında TYB tarafından yılın dergisi ödüllerini alan Mahalle Mektebi dergisi 14 yıldır Konya’da çıkıyor.

Hayat, edebiyat dergisi olarak uzun yıllardır düzenli bir şekilde yayımlanan dergi, 2021 yılında Kahramanmaraş 1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında verilen edebiyat ödüllerinde de yılın dergisi ödülüne layık görülmüştü.

14 YILDA 79 SAYIYA ULAŞTI

Türkiye genelinde ilgiyle takip edilen Mahalle Mektebi dergisinin yayın yönetmenliğini Abdullah Kasay üstleniyor. Ulvi Kubilay Dündar, Abdullah Harmancı, Mehmet Kahraman gibi isimlerin danışmanlığında çalışmalarını yürüten derginin öykü editörleri ise Ali Güney ve Zeynep Sayman. Şiir editörleri ise Ömer Korkmaz ve Kemal S. Sayar. Düşünce editörü ise Fatih Cihat Büyükmatur.

Muammer Ulutürk, Halil İbrahim Tongur, Burhan Sakallı da dergiye katkı veren isimlerden. Yasir Korkmaz ise derginin tasarım süreçlerini yönetiyor. Dergi 14. yılında 79. sayıya ulaştı. Öykü, deneme, şiir, düşünce türlerinde eserlerin yayınlandığı derginin söyleşileri de ilgi çekiyor.

“EMEKLE, FİKİRLE BÜYÜYEN BİR DERGİ”

Derginin kurucu ismi, yayıncı Ulvi Kubilay Dündar 14. yılına giren derginin birçok ismin emek ve fikriyle büyüdüğünü vurgulayarak şunları söyledi:

”Mahalle Mektebi dergimiz, birçok ismin emeğiyle, fikriyle büyümüş bir dergi. Nice yazar-şair yetiştirmiş, nice ödül almış bir dergi. Dergi şehrimizde yayın hayatını sürdürse de ülkemiz genelinde okurunu oluşturmuş, beklenen bir dergi olmuştur. Dergimize destek veren onlarca isim var, hepsine şükranlarımı sunuyorum.”

“KONYA’DAN TÜM TÜRKİYE’YE…”

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Kasay, Konya merkezli bir dergi olmasına rağmen Türkiye’nin her yerinden okuyucularının bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Edebiyatta merkez, yazarın durduğu yerdir ve hiçbir zaman bir kadro dergisi olmayarak Mahalle Mektebi, bu manada edebiyatın ürettiği dergilerden değil, edebiyatı üreten bir dergi olarak hüviyetlendi. Birçok şehirden yazar da dergimiz de bu üretim biçimiyle mukim. Mahalle Mektebi Konya merkezli bir dergi. Elbette bu şehrin tarihsel bir mayası var ve bu maya kültürel alanda çok diri. Konya hep okuyan bir şehir olagelmiş. Bu şehirden yayın yapan bir dergi de elbette bir katma değer demek o şehrin okurlarına. Fakat muhataplık alanımızın genişliği, okur kitlemizin çoğunluğunu da ülkenin geneli diyebileceğimiz bir yere konumlandırdı bizi. Hüseyin Akın bir yazısında Mahalle Mektebi için ‘Taşıyalım gel seni İstanbul'a desem sığmazsın!’ cümlesini kurmuştu. Bu söz Mahalle Mektebi ne demek aslında net bir cevabı. Derginin yayın yönetmeni olarak 14 yıldır yolu bu dergiden geçmiş tüm isimlere minnetle.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri